Митрополит Хризостом: Грађење нових цркава нови почетак

10.06.2021. 11:22
0
ИЗВОР: Танјуг

Митрополит дабробосански Хризостом најавио је изградњу двије цркве - у Братунцу у спомен свим жртвама српског народа Подриња и Коњевић Пољу, након што буде пронађена адекватна локација, а након рушења цркве у том мјесту.

Грађење нових цркава, Хризостом је назвао новим почетком и додао да ће оне истовремено служити потребама вјерника ових подручја.

У видео изјави објављеној на „Фејсбуку“, митрополит је појаснио детаље у вези са рушењем цркве у Коњевић Пољу.

Навео је да се приликом измјештања цркве одступило од првобитног договора и да је радове обавила фирма из Брчког умјесто претходно најављене из Фоче.

- Ми смо у два, три наврата рекли да је у питању међународни суд који је пресудио тако да се црква уклони - с тим да се уклони на начин да то пристоји цркви, да се сав материјал сачува, како би се њиме изградила нова у спомен свих жртава средњег Подриња управо у Братунцу - навео је митрополит.

Од тог договора се одступило, што је резултирало „онаквим начином рушења цркве који није ни по договору, а ни по ономе како смо били у посљедњем моменту обијавештени”.

Како је казао, фирма из Фоче била је задужена да цркву пренесе у Братунац, међутим, десило се да је друга фирма из Брчког била извођач радова.

- Јесте да је ово тежак и врло емотиван моменат за сваког Србина, али ми смо један велики народ који мора да размишља рационално и разумно, а не само емоцијама - навео је митрополит.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Вријеме поста, молитве и духовног размишљања Митрополит Хризостом: Вријеме поста, молитве и духовног размишљања
Митрополит Хризостом сутра служи у манастиру Озерковићи Митрополит Хризостом сутра служи у манастиру Озерковићи
Митрополит Хризостом одликован Орденом заштитника српске земље Митрополит Хризостом одликован Орденом заштитника српске земље
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    21h 17m
    0
  • Крађа у Палама
    19h 35m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    16h 2m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    18h 50m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    12h 11m
    0