Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу

05.05.2024. 14:06
0
ИЗВОР: srna.rs

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је Васкршњој литургији у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву и пожелио да васкрсење Христово, буде васкрсење у срцима, душама, бићу, животу.

- Да не буде васкрсење само празник, већ да буде доживљај да је Господ уистину васкрсао у нашим срцима, нашим душама, да можемо из таквих срца и таквих душа да пјевамо Христос васкрсе - рекао је митроплолит Хризостом окупљеним вјерницима.

Митрополит је зажелио да Бог благослови српски род, Српску православну цркву /СПЦ/, Митрополију дабробосанску, овај Саборни храм и сав српски вјерни народ.

Окупљеним вјерницима митрополит Хризостом је пожелио да их Господ Бог својом снагом чини срећним, радосним и веселим, како данас, тако и све наредне дане.

- Да сте живи и здрави како ви у храму, тако и сви ваши - рекао је митрополит Хризостом, те присутне вјернике поздравио традиционалним поздравом "Христос васкрсе!".

Митрополит Хризостом је освештао васкршња јаја која су потом подијељена вјерницима.

Честитку поводом Васкрса митрополиту Хризостому и свим православним вјерницима упутио је министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић који је пожелио да овај велики празник прославе у здрављу, миру и радости, окружени љубављу својих најмилијих.

- Сигуран сам да ће наша заједничка посвећеност вриједностима вјере, заједништва и солидарности допринијети даљем његовању и очувању традиција међусобног поштовања и разумијевања које красе наше друштво - навео је Конаковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Васкрси васкрсле српске војске Васкрси васкрсле српске војске
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    11h 45m
    8
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    9h 47m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    23h 46m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    8h 40m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    8h 45m
    0