Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу

05.05.2024. 14:06
0
ИЗВОР: srna.rs

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је Васкршњој литургији у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву и пожелио да васкрсење Христово, буде васкрсење у срцима, душама, бићу, животу.

- Да не буде васкрсење само празник, већ да буде доживљај да је Господ уистину васкрсао у нашим срцима, нашим душама, да можемо из таквих срца и таквих душа да пјевамо Христос васкрсе - рекао је митроплолит Хризостом окупљеним вјерницима.

Митрополит је зажелио да Бог благослови српски род, Српску православну цркву /СПЦ/, Митрополију дабробосанску, овај Саборни храм и сав српски вјерни народ.

Окупљеним вјерницима митрополит Хризостом је пожелио да их Господ Бог својом снагом чини срећним, радосним и веселим, како данас, тако и све наредне дане.

- Да сте живи и здрави како ви у храму, тако и сви ваши - рекао је митрополит Хризостом, те присутне вјернике поздравио традиционалним поздравом "Христос васкрсе!".

Митрополит Хризостом је освештао васкршња јаја која су потом подијељена вјерницима.

Честитку поводом Васкрса митрополиту Хризостому и свим православним вјерницима упутио је министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић који је пожелио да овај велики празник прославе у здрављу, миру и радости, окружени љубављу својих најмилијих.

- Сигуран сам да ће наша заједничка посвећеност вриједностима вјере, заједништва и солидарности допринијети даљем његовању и очувању традиција међусобног поштовања и разумијевања које красе наше друштво - навео је Конаковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Сарајево тајно успоставља војну сарадњу са Кијевом? Сарајево тајно успоставља војну сарадњу са Кијевом?
Ухапшена жена због сумње да је помагала лицима која су покушала убиство Ухапшена жена због сумње да је помагала лицима која су покушала убиство
Од морбила преминуо младић у Сарајеву Од морбила преминуо младић у Сарајеву
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 17m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 16m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 52m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 13m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 56m
    9