Митрополит Хризостом служи на Равној Романији

11.08.2021. 08:34
0
ИЗВОР: СРНА

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће у Манастиру Светог Георгија на Равној Романији Свету архијерејску литургију поводом обиљежавања Дана овог храма.

Литургија поводом 19. година од освештања овог манастира почеће у 9.00 часова, саопштено је из Манастира Светог Георгија.

Настојатељ манастира на Равној Романији, архимандрит Андреј рекао је Срни да ће бити служен и помен за пострадале војнике и војсковође у одбрамбеним биткама и ратовима, а потом ће услиједити литија око манастирског храма, те културно-умјетнички програм и црквено-народни сабор.

Дводневно обиљежавање Дана манастира на Равној Романији почело је синоћ богослужењем, а потом је услиједило народно саборавање и весеље.

У порти манастра вечерас ће почети манифестација "Госпојинске вечери културе" на којој ће наступити велики број културно-умјетничких друштава и изворних пјевачких група, те извођача на традиционалним инструментима.

Дан меда и љекобиља биће одржан данас у порти Храма Светог Георгија, а гости славља на Романији биће и организатори традиционалне "Купусијаде" из Мрчајеваца.

Манастир Светог Георгија на Равној Романији освештан је 11. августа 2002. године, а на његовим унутрашњим зидовима су уписана имена 4.100 бораца погинулих у одбрани Сарајевско-романијске регије у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Вријеме поста, молитве и духовног размишљања Митрополит Хризостом: Вријеме поста, молитве и духовног размишљања
Митрополит Хризостом сутра служи у манастиру Озерковићи Митрополит Хризостом сутра служи у манастиру Озерковићи
Митрополит Хризостом одликован Орденом заштитника српске земље Митрополит Хризостом одликован Орденом заштитника српске земље
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    10h 9m
    0
  • Крађа у Палама
    8h 27m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    22h 46m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    4h 54m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    7h 42m
    0