Mitropolit Hrizostom služi na Ravnoj Romaniji

11.08.2021. 08:34
0
IZVOR: SRNA

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće u Manastiru Svetog Georgija na Ravnoj Romaniji Svetu arhijerejsku liturgiju povodom obilježavanja Dana ovog hrama.

Liturgija povodom 19. godina od osveštanja ovog manastira počeće u 9.00 časova, saopšteno je iz Manastira Svetog Georgija.

Nastojatelj manastira na Ravnoj Romaniji, arhimandrit Andrej rekao je Srni da će biti služen i pomen za postradale vojnike i vojskovođe u odbrambenim bitkama i ratovima, a potom će uslijediti litija oko manastirskog hrama, te kulturno-umjetnički program i crkveno-narodni sabor.

Dvodnevno obilježavanje Dana manastira na Ravnoj Romaniji počelo je sinoć bogosluženjem, a potom je uslijedilo narodno saboravanje i veselje.

U porti manastra večeras će početi manifestacija "Gospojinske večeri kulture" na kojoj će nastupiti veliki broj kulturno-umjetničkih društava i izvornih pjevačkih grupa, te izvođača na tradicionalnim instrumentima.

Dan meda i ljekobilja biće održan danas u porti Hrama Svetog Georgija, a gosti slavlja na Romaniji biće i organizatori tradicionalne "Kupusijade" iz Mrčajevaca.

Manastir Svetog Georgija na Ravnoj Romaniji osveštan je 11. avgusta 2002. godine, a na njegovim unutrašnjim zidovima su upisana imena 4.100 boraca poginulih u odbrani Sarajevsko-romanijske regije u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Mitropolit Hrizostom služi večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služi večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    18h 38m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    19h 22m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    23h 27m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    23h 31m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    8h 58m
    0