Митрополит Хризостом служиће литургију у Сокоцу

08.01.2021. 10:16
0
ИЗВОР: Срна

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће јутрос, другог дана Божића, Свету архијерејску литургију у Цркви Светог пророка Илије у Сокоцу.

Сутра ће митрополит дабробосански Хризостом служити у Саборној цркви у Сарајеву, а у недјељу, 10. јануара, у Старој цркви у Сарајеву, објављено је на званичној страници Митроплије дабробосанске.

У четвртак, 14. јануара, на Мали Божић, митрополит Хризостом ће служити Свету архијерејску литургију у Храму Сабор Светог архангела Гаврила на Палама.

Почетак литургија је у 9.00 часова.

Митрополит је јуче, на празник Христовог рођења, Свету архијерејску литургију служио у Храму Светог Саве у Београду.

Митрополит Хризостом је привремено постављен на чело Српске православне цркве /СПЦ/ након упокојења Његове светости патријарха српског Иринеја 20. новембра.

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом ће на челу СПЦ бити до избора новог патријарха, који према Уставу СПЦ треба бити изабран у року од три мјесеца од смрти претходника.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Свијет је суштински потребно промијенити Митрополит Хризостом: Свијет је суштински потребно промијенити
Митрополит Хризостом на Велики четвртак служи литургију на Равној Романији Митрополит Хризостом на Велики четвртак служи литургију на Равној Романији
Сутра читање васкршње поруке Сутра читање васкршње поруке
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    15h 11m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    14h 6m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 54m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    10h 0m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 28m
    0