Митрополит Јоаникије позвао народ да посјећује светиње на Косову и Метохији

24.12.2023. 19:20
0
ИЗВОР: srna.rs

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије рекао је да је запазио да народ из Црне Горе често иде на Косово и Метохију, те им је савјетовао да се тамо моле са монасима, монахињама и вјерним народом јер се на такав начин чува и његује заједништво.

Након што је служио у манастиру Светог Спиридона на Паштровској гори изнад Будве, митрополит Јоаникије рекао је да монаси и монахиње са Косова и Метохије носе крст Христов.

- Носимо га и ми, али њима је много теже, у непрестаним су опасностима, али зато их Бог милује, штити и кријепи - истакао је митрополит црногорско-приморски.

Према његовим ријечима, српски народ је упознат са тешкоћама које је Црква увијек имала али никада није клонуо духом јер га је Бог кријепио и светиње су га радовале и снажиле Духом Светим да иде путем Божјим.

Црква је увијек имала тешкоћа са којим је српски народ упознат кроз своју историју, али да никада није клонуо духом, рекао је митрополит и додао да је то због тога јер га је Бог кријепио.

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    11h 39m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    11h 53m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    14h 10m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    11h 45m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    4h 0m
    0