Митрополит Јоаникије позвао народ да посјећује светиње на Косову и Метохији

24.12.2023. 19:20
0
ИЗВОР: srna.rs

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије рекао је да је запазио да народ из Црне Горе често иде на Косово и Метохију, те им је савјетовао да се тамо моле са монасима, монахињама и вјерним народом јер се на такав начин чува и његује заједништво.

Након што је служио у манастиру Светог Спиридона на Паштровској гори изнад Будве, митрополит Јоаникије рекао је да монаси и монахиње са Косова и Метохије носе крст Христов.

- Носимо га и ми, али њима је много теже, у непрестаним су опасностима, али зато их Бог милује, штити и кријепи - истакао је митрополит црногорско-приморски.

Према његовим ријечима, српски народ је упознат са тешкоћама које је Црква увијек имала али никада није клонуо духом јер га је Бог кријепио и светиње су га радовале и снажиле Духом Светим да иде путем Божјим.

Црква је увијек имала тешкоћа са којим је српски народ упознат кроз своју историју, али да никада није клонуо духом, рекао је митрополит и додао да је то због тога јер га је Бог кријепио.

Коментари 0
Повезане вијести
Отмица српских рудара у "Белаћевцу" - почетак кампање масовног злочина над Србима Отмица српских рудара у "Белаћевцу" - почетак кампање масовног злочина над Србима
Четврт вијека без српске војске на Косову и Метохији: Како Срби данас виде јун 1999. године? Четврт вијека без српске војске на Косову и Метохији: Како Срби данас виде јун 1999. године?
Централни дочек дјеце са Косова и Метохије у Братунцу 22. јуна Централни дочек дјеце са Косова и Метохије у Братунцу 22. јуна
Најчитаније
 • Годишњица смрти Мике Антића - "Ако ти јаве: умро сам, не веруј то не умем“
  8h 51m
  0
 • Требињци уловили сома на Билећком језеру, дужине скоро два метра
  21h 44m
  2
 • У саобраћајној несрећи у Невесињу погинула осамнаестогодишња дјевојка
  7h 22m
  0
 • Хан Пијесак: Прва тракторијада окупила око 20 учесника (ВИДЕО)
  5h 20m
  0
 • Кафе “Пинки” побједник турнира “Коран 2024”
  9h 34m
  0