Mitropolit Joanikije pozvao narod da posjećuje svetinje na Kosovu i Metohiji

24.12.2023. 19:20
0
IZVOR: srna.rs

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije rekao je da je zapazio da narod iz Crne Gore često ide na Kosovo i Metohiju, te im je savjetovao da se tamo mole sa monasima, monahinjama i vjernim narodom jer se na takav način čuva i njeguje zajedništvo.

Nakon što je služio u manastiru Svetog Spiridona na Paštrovskoj gori iznad Budve, mitropolit Joanikije rekao je da monasi i monahinje sa Kosova i Metohije nose krst Hristov.

- Nosimo ga i mi, ali njima je mnogo teže, u neprestanim su opasnostima, ali zato ih Bog miluje, štiti i krijepi - istakao je mitropolit crnogorsko-primorski.

Prema njegovim riječima, srpski narod je upoznat sa teškoćama koje je Crkva uvijek imala ali nikada nije klonuo duhom jer ga je Bog krijepio i svetinje su ga radovale i snažile Duhom Svetim da ide putem Božjim.

Crkva je uvijek imala teškoća sa kojim je srpski narod upoznat kroz svoju istoriju, ali da nikada nije klonuo duhom, rekao je mitropolit i dodao da je to zbog toga jer ga je Bog krijepio.

Komentari 0
Povezane vijesti
Najmlađi čuvari Kosova i Metohije stigli u Sutomore: Prvi put uživaju na moru Najmlađi čuvari Kosova i Metohije stigli u Sutomore: Prvi put uživaju na moru
Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom
Sve vezano za Svetog Savu je svijetlo, uzvišeno i veličanstveno Sve vezano za Svetog Savu je svijetlo, uzvišeno i veličanstveno
Najčitanije
 • Otvoreno Narodno pozorište Istočno Sarajevo (FOTO)
  23h 32m
  13
 • Ženu i dijete napali u Sarajevu zbog majice sa obilježjem "Crvene zvezde"
  9h 17m
  36
 • Godišnjica ubistva Zorice Divčić
  12h 13m
  1
 • "Vukovi sa Drine" - najelitnija jedinica Vojske Republike Srpske
  12h 41m
  12
 • Iznuda u Istočnom Novom Sarajevu, lice oštećeno za 350 KM
  10h 57m
  0