Mitropolit Joanikije pozvao narod da posjećuje svetinje na Kosovu i Metohiji

24.12.2023. 19:20
0
IZVOR: srna.rs

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije rekao je da je zapazio da narod iz Crne Gore često ide na Kosovo i Metohiju, te im je savjetovao da se tamo mole sa monasima, monahinjama i vjernim narodom jer se na takav način čuva i njeguje zajedništvo.

Nakon što je služio u manastiru Svetog Spiridona na Paštrovskoj gori iznad Budve, mitropolit Joanikije rekao je da monasi i monahinje sa Kosova i Metohije nose krst Hristov.

- Nosimo ga i mi, ali njima je mnogo teže, u neprestanim su opasnostima, ali zato ih Bog miluje, štiti i krijepi - istakao je mitropolit crnogorsko-primorski.

Prema njegovim riječima, srpski narod je upoznat sa teškoćama koje je Crkva uvijek imala ali nikada nije klonuo duhom jer ga je Bog krijepio i svetinje su ga radovale i snažile Duhom Svetim da ide putem Božjim.

Crkva je uvijek imala teškoća sa kojim je srpski narod upoznat kroz svoju istoriju, ali da nikada nije klonuo duhom, rekao je mitropolit i dodao da je to zbog toga jer ga je Bog krijepio.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Srpskoj porodici u Lipljanu ukradeno više od 25 ovaca Srpskoj porodici u Lipljanu ukradeno više od 25 ovaca
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    5h 3m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    23h 25m
    0
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    20h 33m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    23h 39m
    2
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    19h 47m
    0