Мјестимично влажни коловози

17.04.2022. 09:30
0
ИЗВОР: srna.rs

Саобраћај се данас у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

На свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, због повећане опасности од одрона камења и земље на коловоз, савјетује се максимално опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Због оштећења моста забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута Бродар-Рудо, а за остала возила је ограничење 20 километара на сат.

Изводе се радови на путевима Градишка-Козарска Дубица, на дионици Орахова-Врбашка, Бијељина два-Угљевичка Обријеж, Црна Ријека-Угар, Ивањска-Шарговац, Челинац-Котор Варош и Челинац-Укрина, Руданка-Добој један, Руданка-Добој, Градишка-Нова Топола, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, РИ-3106 дионица Разбој-Тедин Хан и РИ3105, дионица Тедин Хан-Теслић, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово, Укрина-Горња Вијака.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, на дионици Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи и путу Бистрица-Подграб.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни превоз кретаће се путним правцима Станић Ријека-Каруше и Бањ Брдо–Рача.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на путу Поље-Подновље, због оштећења коловоза, за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на путу Клашнице два - Шарговац у мјесту Трн, и на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ због извођења радова на замјени дилатације на мосту на дионици ауто-пута А-1 Високо-Какањ, саобраћа се двосмјерно-супротном траком од зоне радова.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу "Скела", током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Актуелни су радови и на путевима Зеница-Жепче, Коњиц-Јабланица, Босански Шамац-Орашје, Живинице-Ступари, Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На магистралном путу Коњиц-Јабланица кроз тунел Црнаја од понедјељка поново почињу ноћне обуставе саобраћаја.

Због католичког Ускрса до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја на територији ФБиХ.

На граничним прелазима не чека се дуже од 30 минута.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно облачно уз локалне пљускове Сутра претежно облачно уз локалне пљускове
Наш град богатији за два дјечака Наш град богатији за два дјечака
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    22h 57m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    22h 28m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    18h 44m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    14h 39m
    3
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    22h 51m
    0