Млади љекар, техничар и возач породили жену на паркингу

31.08.2022. 18:57
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Дежурни љекар, техничар и возач санитета из Бусоваче у ноћи са недјеље на понедјељак у јутарњим сатима на паркингу испред Хитне помоћи породили су трудницу Р. С. из Бусоваче која је родила здраву бебу тешку два килограма.

Све се догодило око 3.30 часова у ноћи са недјеље на понедјељак када се у Дом здравља Бусовача јавила трудница с јаким боловима, те је било неопходно да се хитно, санитетом, превезе у болницу у Нова Била.

Како је било касно за транспорт, с обзиром да је дежурни љекар Мерсад Мешан приликом прегледа установио да је пород већ кренуо, он је са техничаром Едибом Бркићем и возачем Џејланом Мекићем обавио пород на паркингу испред Службе Хитне помоћи.

Пород који је трајао 30-ак минута изазвао је доста пажње бх. јавности па херојима 18-годишње мајке и новорођенчета честитке стижу са свих страна.

Свој професионализам, стручност и херојство показали у правом тренутку када су установили да трудница не би стигла до болнице, а посебне честитке су упутили породиљи која је све вријеме сарађивала с њима.

У разговору Мешан је рекао да је изузетно лијеп осјећај након свега.

- Са колегама техничаром Едибом Бркићем и возачем Џејланом Мекићем смо породили 18-годишњу породиљу. Пород је трајао отприлике пола сата и у 4 сата смо донијели здраво мушко дијете. Ово је несвакидашња ситуација за услове Хитне медицинске помоћи, све смо припремили у тренутку, подвезао сам и пресјекао пупчану врпцу, мајку и дијете смо збринули и послали за Болницу Нова Била. Звао сам Одјел неонатологије, интересовао се за стање бебице, која је хвала Богу супер. Сигурно је ово незаборавно искуство и јако лијеп осјећај - изјавио је Мешан који је и данас у дежури пуних руку посла.

Породиља Р. С. из Бусоваче је након завршеног порода превезена на порођајни одјел болнице др. фра Мато Николић у Нову Билу, преноси "Klix".

 

Коментари 0
Повезане вијести
Завршена изградња паркинга у Чичи (ФОТО) Завршена изградња паркинга у Чичи (ФОТО)
Завршена изградња паркинга на Тргу краља Александра (ФОТО) Завршена изградња паркинга на Тргу краља Александра (ФОТО)
АНКЕТА: Ко има користи од наплате паркинг простора? АНКЕТА: Ко има користи од наплате паркинг простора?
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    14h 38m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 34m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    13h 38m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    10h 31m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    12h 28m
    0