Младић ухапшен због мајице са мотивима српских манастира

15.10.2023. 12:38
0
ИЗВОР: srna.rs

Полиција самопроглашеног Косова привела је двадесетседмогодишњег Србина Стефана С, због тога што је носио мајицу са мотивима српских манастира и поруком са мотивима цара Душана, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Овог младића је полиција зауставила на путу из Зубиног Потока ка селу Дријен гдје живи, привела га и држала га више од два часа у полицијској станици, запријетивши му пријавом, због, како су рекли, "вријеђања по националној основи".

Из Канцеларије су указали да док "Куртијева специјална полиција" пуца у Србе, српску дјецу, пребија српску омладину, за шта нико не одговара, дотле се Срби приводе и застрашују због мајице?

- То је реалност у којој Срби на северу Косова и Метохије живе, а од које главу окреће комплетна међународна заједница - навели су из Канцеларије.

У саопштењу је истакнуто да свјетска јавност и представници међународних организација морају да разумију да се Срби на Косову и Метохији хапсе произвољно, без икаквог и права и основа - због објављивања садржаја на друштвеним мрежама, а сада и због гардеробе коју носе.

Из Канцеларије су указали да, уколико је заиста међународној заједници стало до успостављања мира, на чему Београд упорно инсистира, онда неко мора конкретним дјеловањем обуздати Куртијева настојања да етнички очисти Косово и Метохију од Срба, а задржи само своје истомишљенике и потчињене.

- Једина политика коју спроводе приштинске власти јесте политика системског урушавања основних права и слобода српског народа у покрајини, са коначним циљем да се они застрашивањем и свакодневним терором заувек протерају са својих вековних огњишта - поручили су из Канцеларије за Косово и Метохију.

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом
Срби са иконама Светог Василија и српским тробојкама прошетали кроз Лепосавић Срби са иконама Светог Василија и српским тробојкама прошетали кроз Лепосавић
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    10h 37m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    20h 55m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    21h 1m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    20h 59m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    9h 10m
    0