Многа херцеговачка села улазе у неизвјесну ноћ

26.03.2022. 22:11
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Букте пожари у Херцеговини. Ватра је поново запријетила селима на територији општине Гацко, а најкритичније је на подручју Драмешина.

Угрожени су стамбени објекти. Ватрогасне екипе су на терену који је веома неприступачан.

Покушавају да сачувају становништво и имовину. Многа херцеговачка селе улазе у још једну неизвјесну ноћ. Не смирују се пожари.

Најктричније је у околини Гацка и села Драмешина гдје ватрена стихија пријети стамбеним објектима.

Екипе Територијалне ватрогасне јединице су на веома неприступачном терену и покушавају да спријече ширење пожара. Ватра је прво запријетила селу Сливља.

- Ватрена стихија захватила једну напуштену шталу. Пожар није на вријеме дојављен, а друга ствар су сњежни наноси и сметови који су направили проблем. Припадници ТВЈ Гацко успјели су да одбране стамбене и помоћне објекте у том насељу. Активан је пожар у селу Рибати Полице, у Рибарима педесетак метара од стамбених објеката. Екипа је на терену – рекао је  командир Ватрогасно-спасилачке јединице Гацко Алекса Вучковић.

Ватрогасци покушавају да се изборе са ватреном стихијом и у мјесту Куњак, на путној комуникацији Гацко-Невесиње. Све расположиве снаге су на терену.

- Угрожени су стубови електронапонске мреже и четинарска шума, а и сама путна комуникација Гацко- Невесиње повремено је угрожена – додао је Вучковић.

У Билећи активни пожари између села Шобадине и Горњи Мириловићи. Пожарна линија се шири ка планини Видуши. Терен је неприступачан,а насељена мјеста и имовина нису угрожени.

На подручју Требиња поново се активирао пожар на Зубцима.

- Ватра за сада не пријети, близу је кућа али смо направили план за вечерас – дежураћемо ноћас и нема бојазни да ће се икоме нешто догодити или да ће страдати какав објекат – истиче командир Ватрогасне јединице у Требињу Здравко Кашиковић.

На осталим мјестима на подручју Требиња пожаришта су под контролом али то не гарантује да ће ноћ бити мирна.

Због тога су све расположиве ватрогасне снаге на терену. Претходних дана велику помоћ пружио им је Хеликоптерски сервис Републике Српске, преноси РТРС.

Коментари 0
Повезане вијести
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу
Веселин Вујовић: Општина Билећа излази из кризе! Веселин Вујовић: Општина Билећа излази из кризе!
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    7h 7m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    4h 18m
    3
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    20h 4m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    18h 26m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    20h 40m
    3