Могућа тролејбуска линија до Источног Сарајева

11.08.2021. 10:48
4
ИЗВОР: klix.ba

Министар саобраћаја Кантона Сарајево Аднан Штета је истакао намјеру да нови тролејбуси саобраћају до Међународног аеродрома Сарајево и кроз Источно Сарајево.

Средином ове године министар Штета је потписао уговор о куповини 25 нових тролејбуса од бјелоруског произвођача БКМ Холдинг, а који ће бити плаћени више од 14 милиона еура и то кредитом Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).

Гостујући на Форуму одговорности Центара цивилних иницијатива (ЦЦИ) обећао је да ће свих 25 нових возила до прољећа саобраћати сарајевским улицама. Приликом потписивања уговора је најавио да би њихова испорука требала почети у децембру ове године.

Штета је напоменуо да ће се моћи користити и у дијеловима града гдје не постоји инфраструктура за напајање електричном енергијом, јер имају батерије. Тиме ће се створити могућност за поновно успостављање тролејбуског саобраћаја до Вогошће, а ресорни министар је истакао да ће тролејбуси саобраћати до Аеродрома Сарајево.

-То значи да ће тролејбус који саобраћа до Добриње моћи саобраћати и до Аеродрома. Тренутно постоји аутобуска линија - рекао је.

Говорећи о могућности да се успостави тролејбуска линија и до Источног Сарајева изјавио је да не зна колико је то могуће, али да ће то предложити. Као разлог за то је истакао то што дио грађана Источног Сарајева често по различитим основама долази у Сарајево.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Vaske 11.08.2021. 23:05
    Odlicna inicijativa...nadam se da ce obje strane imati razumjevanje i zelju za realizaciju ove ideje
  • Generic placeholder image
    Дејан 11.08.2021. 17:50
    Дај Боже да добијемо гранични прелаз умјесто линије.
  • Generic placeholder image
    A 11.08.2021. 15:15
    Poslije svega u zadnje vrijeme sto se desava, daleko im kuca.
  • Generic placeholder image
    Logično 11.08.2021. 11:54
    Bliži smo tome da na Dobrinji napravimo granični prelaz nego da uspostavljamo liniju trolejbusa.
Повезане вијести
У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    8h 25m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    4h 22m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    10h 29m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    23h 5m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    7h 43m
    0