Мостарци отказали позивницу Станивуковићу због Сребренице

24.07.2021. 18:00
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Због јучерашњег коментара на одлуку високог представника о забрани негирања геноцида, градоначелнику Бање Луке Драшку Станивуковићу организатори традиционалних скокова са Старог Моста у Мостару повукли позивницу раније уручену позивницу за сутрашње дешавање.

Организациони одбор Клуба Скакача у воду "Мостари" је упутио Станивуковићу допис у којем му отказује позивницу за долазак на ову традиционалну манифестацију у граду на Неретви.

- Поштовани градонаначелниче Станивуковић, јако нам је жао што ваш долазак на 455. традиционалне скокове овим путем отказујемо. Сребреница је болна рана свих нас и увијек ће бити. На овом мосту 11. јула скоком без аплауза 'Мостари' обиљежавају Дан жалости. Сребреница је отворена рана свих нас, а ваше изјаве у медијима су нешто што је додатно потресло све нас и овом народу поново ставило со на отворену рану - стоји у допису који је Организациони одбор Клуба Скакача у воду "Мостари" упутио Становуковићу, преноси Klix.

Станивуковић је јучер након одлуке високог представника Валентина Инцка казао да је један страховито лош потез.

- Иако никад раније нисам за његов рад то рекао, за овај потез могу рећи да је кукавички. Показујете неку врсту храбрости прије него што одете. Мислим да је то веома лоше и може тензије додатно продубити, то никако није добро за Републику Срспку и за наш народ. Било која врста наметања није добра, да ми неко намеће мишљење или поглед на историју, то је за мене погубно и штетно. Било која врста присиљавања у БиХ показла се као веома лоша по цијелу Босну и Херцеговину - изјавио је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Ухапшено пет особа због напада у Стоцу Ухапшено пет особа због напада у Стоцу
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 14m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    16h 11m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    14h 33m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    23h 46m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    16h 47m
    3