М:тел Апп такмичење улази у другу фазу

25.11.2022. 14:27
0
ИЗВОР: katera.news

Прва фаза м:тел Апп такмичења завршава 25. новембра 2022. године, до када су средњошколци из БиХ имали прилику да пошаљу своје пријаве за ово такмичење.

Такмичење у изради апликација за мобилне уређаје које организује компанија м:тел већ шесту годину заредом, улази у своју другу фазу. Та фаза подразумијева слање готових апликација, након што су у првој фази послали своје пријаве и опис осмишљених апликација.

’Лансирај своју идеју’ је већ препознатљив мото такмичења у изради апликација за средњошколце, како у БиХ, тако и у Србији и Црној Гори, будући да има регионални карактер. До сада је на овом такмичењу учествовало више од 120 ученика из БиХ, а сваке године пет тимова освојило је вриједне награде. Свакако, поред награда, ти тимови освајали су и могућност да се такмиче регионално, па су се сусретали са вршњацима које занимају исте теме.

- Ове године такмичење ће бити још занимљивије, јер је још већи број пристиглих пријава, али и школа из којих заинтересовани средњошколци долазе. По ономе што смо до сада имали прилику да видимо, биће то веома озбиљне апликације, вођене креативним и инспиративним идејама - рекла је Сандра Станић, главни сарадник за друштвену одговорност компаније м:тел.

Она је додала да поред вриједних награда и прилике за дружење средњошколаца из три земље на регионалном такмичењу, изузетан значај овог такмичења представља мотивација средњошколаца да размишљају креативно, да усавршавају своје таленте и знање из области која је веома атрактивна данас, попут програмирања.

- Очекујемо и ове године апликације темељене на модерним технологијама, као и идеје које могу да побољшају живот људи, што је један од битних фактора које узимамо при одлучивању о најбољим апликацијама – друштвено одговорни аспект - рекла је Сандра Станић.

Друга фаза такмичења траје до 27. јануара 2023. године и до тада је потребно да на адресу компаније м:тел пристигну готове и функционалне апликације, које ће бити оцијењене и рангиране. Првих до пет апликација ће ући у наредну фазу такмичења, а то је Регионални Апп изазов.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а
М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    11h 33m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    20h 25m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    14h 16m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    18h 1m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    9h 8m
    4