М:тел Апп такмичење улази у другу фазу

25.11.2022. 14:27
0
ИЗВОР: katera.news

Прва фаза м:тел Апп такмичења завршава 25. новембра 2022. године, до када су средњошколци из БиХ имали прилику да пошаљу своје пријаве за ово такмичење.

Такмичење у изради апликација за мобилне уређаје које организује компанија м:тел већ шесту годину заредом, улази у своју другу фазу. Та фаза подразумијева слање готових апликација, након што су у првој фази послали своје пријаве и опис осмишљених апликација.

’Лансирај своју идеју’ је већ препознатљив мото такмичења у изради апликација за средњошколце, како у БиХ, тако и у Србији и Црној Гори, будући да има регионални карактер. До сада је на овом такмичењу учествовало више од 120 ученика из БиХ, а сваке године пет тимова освојило је вриједне награде. Свакако, поред награда, ти тимови освајали су и могућност да се такмиче регионално, па су се сусретали са вршњацима које занимају исте теме.

- Ове године такмичење ће бити још занимљивије, јер је још већи број пристиглих пријава, али и школа из којих заинтересовани средњошколци долазе. По ономе што смо до сада имали прилику да видимо, биће то веома озбиљне апликације, вођене креативним и инспиративним идејама - рекла је Сандра Станић, главни сарадник за друштвену одговорност компаније м:тел.

Она је додала да поред вриједних награда и прилике за дружење средњошколаца из три земље на регионалном такмичењу, изузетан значај овог такмичења представља мотивација средњошколаца да размишљају креативно, да усавршавају своје таленте и знање из области која је веома атрактивна данас, попут програмирања.

- Очекујемо и ове године апликације темељене на модерним технологијама, као и идеје које могу да побољшају живот људи, што је један од битних фактора које узимамо при одлучивању о најбољим апликацијама – друштвено одговорни аспект - рекла је Сандра Станић.

Друга фаза такмичења траје до 27. јануара 2023. године и до тада је потребно да на адресу компаније м:тел пристигну готове и функционалне апликације, које ће бити оцијењене и рангиране. Првих до пет апликација ће ући у наредну фазу такмичења, а то је Регионални Апп изазов.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Компанија м:тел улаже у безбједност и ефикасност запослених Компанија м:тел улаже у безбједност и ефикасност запослених
Зима уз ТВ и сјајне поклоне Зима уз ТВ и сјајне поклоне
М:тел најбоља мобилна мрежа у БиХ М:тел најбоља мобилна мрежа у БиХ
Најчитаније
 • Сјећања Хрешана на долазак Аустроугарске империје у БиХ
  1h 27m
  0
 • Наташи Ћејић потребна наша помоћ
  10h 35m
  2
 • Ноћни успон на врх Требевића (ФОТО)
  7h 22m
  1
 • Ђого: Забраном подизања три прста завршен процес етничког чишћења "отвореног града"
  7h 12m
  6
 • Преминуо глумац Саша Петровић
  11h 18m
  1