М:тел: Добит увећана за више од 3 милиона КМ

02.03.2021. 14:36
0
ИЗВОР: Катера

Пословни резултати М:тела за 2020. годину говоре у прилог чињеници да је ова компанија и из наведене календарске године изашла биљежећи успјехе.

Пословну 2020. годину М:тел је завршио са оствареном нето добити од 64,4 милиона конвертибилних марака, што је раст од више од 3,3 милиона конвертибилних марака, односно 5,5% у односу на резултат остварен у 2019. години.

Узимајући у обзир веома специфичну и тешку годину обиљежену појавом пандемије вируса корона, компанија М:тел је и у таквим отежаним условима рада успјела оптимизовати све пословне активности и процесе, прије свега кроз смањење укупних расхода у односу на претходну годину за више од 7,7 милиона конвертибилних марака. Укупни приходи у пословној 2020. години су смањени за 3,8 милиона конвертибилних марака, што је мање за свега 1% у односу на приходе остварене у 2019. години.

Важно је истаћи да је компанија М:тел, упоредо са прилагођавањем великим пословним изазовима које је донијела 2020. година, и у тој години у оквиру свог друштвено одговорног пословања, пружила важну подршку системима који су доживјели велики притисак због појаве пандемије вируса корона – здравственом и образовном систему, али и својим запосленима, као и свим осталим категоријама друштва којима је помоћ била потребна.

- Све наведено говори у прилог чињеници да је М:тел остао на путу константног унапређења свог пословања, као и увећања корисничке базе, чак и у тешким условима и околностима које нису могле унапријед да се предвиде. Упркос свим проблемима, захтјевнијом организацијом пословања успјели смо да одржимо све пословне процесе и задржимо квалитет услуга како наши корисници не би осјетили посљедице ситуације у којој се нашла цијела планета - истичу у М:телу.

Цијена акција компаније које котирају на службеном тржишту Бањалучке берзе, у 2020. години биљежи раст од 7,38%, закључују из ове компаније у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу
Активирајте м:тел услугу и узмите 5 ГБ мобилног интернета Активирајте м:тел услугу и узмите 5 ГБ мобилног интернета
Пренеси број у м:тел и узми 100 ГБ бонуса! Пренеси број у м:тел и узми 100 ГБ бонуса!
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    2h 33m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    15h 10m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    18h 58m
    0
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    18h 42m
    0
  • БиХ недостаје радника, погледајте којих
    18h 4m
    0