М:тел и ове година дочекао велику љетну групу практиканата из БиХ и Србије

03.08.2022. 15:07
0
ИЗВОР: katera.news

Почетком мјесеца августа компанија м:тел угостила је групу од 25 студената Електротехничког факултета из Бањалуке и Источног Сарајева, Факултета електротехнике из Тузле, Факултета техничких наука из Новог Сада, те природно-математичког факултета из Бањалуке, која ће обављати љетну стручну праксу у овој компанији. 

Са наведеним факултетима компанија м:тел годинама уназад његује лијепу и успјешну сарадњу, а ове године на пограм м:тел стручне праксе пријавило се више од 40 студената који ће праксу обављати у љетњем и јесењем термину.

И ове године практиканти ће провести радно љето изучавајући интересантне теме које су изабрали, али и упознати компанију изнутра, радне процесе, експертизу и технологије које постоје у компанији, а које су на нивоу најсавременијих свјетских пракси у телеком индустрији.

Имаће прилику да упознају организацију м:тел-а и изузетно широку лепезу каријерних могућности које инжењер електротехнике, математичар или информатичар може одабрати у овој компанији. Поред свега наведеног, имаће прилику да се упознају са запосленима, да доживе позитивну и пријатељску радну атмосферу и да виде зашто је телеком увијек најбољи избор за професионални почетак младог инжењера или математичара.

Ове године практиканти су се одлучили за теме Analytics Software, Oracle APEX, Internet of things, Data Warehouse и пословна аналитика, оптичка транспортна мрежа, IP/MPLS

- Нарочито нам је задовољство у компанији угостити наше стипендисте и на тај начин им, поред материјалне, пружити и помоћ у изградњи практичних стручних знања и вјештина. Оно на шта смо сваке године поносни су наши искусни ментори, колеге инжењери који ће и ове године несебично дијелити своја знања, вриједно искуство и све оне корисне савјете и подршку која ће овим сјајним младим људима добро доћи на њиховом професионалном путу и у будућој каријери. Ми у м:тел-у се трудимо да нашим студентима заиста будемо искрени пријатељи, да им будемо на располагању и да дамо све од себе да свој образовни пут успјешно заврше и крунишу га стицањем дипломе - истичу из компаније м:тел.

Поред учења, практикантима ће свакако остати довољно времена да уживају у љету и квалитетним садржајима које нуди град, а компанија м:тел је свима онима који долазе из других градова, за вријеме праксе обезбиједила и бесплатан смјештај.

- Нашим драгим практикантима желимо да им вријеме на пракси у м:тел-у буде лијепо, забавно и квалитетно испуњено и да им управо ово искуство буде један од разлога зашто ће своју каријеру започети баш код нас - поручили су из м:тел-а.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције
"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел "Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    13h 11m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 7m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    12h 11m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    9h 4m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    11h 1m
    0