М:тел усвојио Дивидендну политику: Акционарима загарантовано најмање 50% нето добити

27.02.2024. 15:32
0
ИЗВОР: katera.news

Управни одбор компаније м:тел усвојио је стратешки документ Дивидендне политике којим је свим акционарима загарантована исплата дивиденде у износу од најмање 50% нето добити. Оваквом политиком м:тел потврђује лидерску позицију у исплати дивиденде, која је значајно већа од свјетског стандарда, јер телеком оператери просјечно исплаћују око 30% своје добити.

Иако доношење Дивидендне политике није обавеза акционарских друштава која послују на берзи, генерална директорка компаније м:тел Јелена Триван истиче да је м:тел то урадио добровољно као знак обавезе према акционарима и њихове сигурности у своје улагање.

- Имајући у виду да је м:тел годинама исплаћивао 100% своје добити, оваквом политиком компанија се званично обавезала да ће акционари увек имати сигуран принос. Ми желимо да нашим акционарима вратимо најмање 50% нето добити, а да остатак инвестирамо како би расла и вредност компаније и вредност акција. Дивидендном политиком је дефинисан доњи праг, односно да износ никада неће бити испод 50% нето добити, док је горњи праг свакако 100% - каже Јелена Триван, генерална директорка компаније м:тел.

Према анализи удружења економиста „Банкарство-Интелиџенс-Финансије-Економија“, профитабилност м:тел-а најбоље је видљива кроз поврат на капитал (РОЕ), а са загарантованом исплатом од 50% нето добити акционари м:тел-а ће остварити већи поврат на уложени капитал него акционари БХ Телецом-а чак и ако овај телеком оператер одлучи исплатити комплетну добит. Из компаније м:тел истичу да је Дивидендном политиком додатно потврђено да је м:тел компанија у коју треба и вриједи улагати.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције
"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел "Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 10m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    2h 34m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    23h 27m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    17h 18m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    2h 28m
    0