M:тел увећао добит у 2023. за више од 250 милиона КМ

29.02.2024. 15:48
0
ИЗВОР: katera.news

Иза компаније м:тел је изузетно успјешна пословна година, са рекордним финансијским резултатима и оствареном добити од 332,39 милиона конвертибилних марака, што је раст од 250,12 милиона конвертибилних марака, односно 304% у односу на резултат остварен у 2022. години. ЕБИТДА компаније је увећана за 292,7 милиона конвертибилних марака у односу на исти период прошле године.

Стратешким одлукама менаџмента компаније постављен је нови правац у пословању који је за резултат имао импресивне резултате у свим сегментима. Одлукама о продаји антенских стубова и новим аквизицијама остварени су циљеви оснаживања тржишне позиције компаније, повећања профитабилности и финансијске консолидације.

Добит м:тел-а би за 2023. годину,  не рачунајући ванредни приход постигнут продајом антенских стубова, износила 93,41 милион конвертибилних марака, што је за око 13,5% више у односу на претходну годину, што је довољан финансијски показатељ стабилног раста компаније.

Укупни приходи компаније м:тел-а за 2023. годину износе 760,9 милиона конвертибилних марака и  увећани су за 294,4 милиона конвертибилних марака, што је повећање од 63,11% у односу на укупне приходе остварене у претходној години. Укупни трошкови увећани за око 16,73 милиона КМ, односно око 4,47% у односу на претходну годину, што је узимајући у обзир стопу инфлације незнатно повећање.

Менаџмент компаније је стратешким одлукама, и поред турбулентних и захтјевних економских и геополитичких околности, допринио максималном расту и развоју компаније, лидерској позицији међу телеком оператерима у БиХ како у тржишном тако и у друштвено одговорном пословању.

Коментари 0
Повезане вијести
Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције
"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел "Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    29m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    23h 53m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    20h 46m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    14h 37m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    22h 43m
    0