Мучибабић: Идентитет је легитимација трајања

03.06.2022. 19:46
0
ИЗВОР: srna.rs

Сенатор Републике Српске Милимир Мучибабић рекао је вечерас у Источном Сарајеву да је српски идентитет, као и идентитет свих старих европских народа, легитимација трајања.

Мучибабић је на трибини под називом "Српски идентитет", која је организована у сарадњи са Српским просвјетним и културним друштвом "Просвјета" из Београда, рекао да је идентитет српског народа, од постојања до данас, био изложен сталним притисцима.

- Немогуће је замислити да на планети постоји роба која је тако тражена као што идентитет. Једним дијелом је нападнут, другим је доведен у питање. На нашем примјеру се види да, ако га изгубимо, ми смо остали без препознатљивог знака - рекао је Мучибабић.

Професор књижевности на Филозофском факултету на Палама Саша Кнежевић рекао је да национални идентитет нико не може украсти, него да га само народ може изгубити.

- Све је у нашим рукама. Ми смо једини чувари нашег идентитета и нико нам га не може отуђити, уколико ми то не дозволимо - рекао је Кнежевић и додао да Срби не показују поштовање према свом националном идентитету.

Он је рекао да је губљење идентитета најболнија ствар.

- То је оно чега се требамо чувати и на чему највише требамо радити. Морамо својој дјеци пренијети ко смо и шта смо - поручио је Кнежевић. 

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    14h 47m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 43m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    13h 47m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    10h 40m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    12h 37m
    0