МУП РС: Опрез приликом плаћања на интернету

26.11.2021. 10:42
0
ИЗВОР: Срна

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске скреће пажњу грађанима да буду опрезни приликом куповине путем интернета, имајући у виду да се 26. новембар на међународном нивоу обиљежава као "Црни петак", те да је управо у овом периоду повећана куповина путем интернета.

Из МУП-а је саопштено да извршиоци кривичних дјела користе овакве прилике да интензивирају своје активности.

- Грађанима се посебна пажња скреће на лажне интернет странице за куповину, лажне игре на срећу, лажне добитничке картице, лажне интернет странице са рекламама за `Црни петак`, те на `фишинг` линкове и имејл поруке које промовишу `Црни петак`- наглашено је у саопштењу.

Из Министарства унутрашњих послова Српске грађанима скрећу пажњу да се приликом плаћања потруде и провјере рецензије прије куповине, користе картице јер на тај начин имају више шансе за враћање новца и да плаћају само када су спојени на сигурну интернетску везу.

-Избјегавајте бесплатни или отворени јавни `вај-фај`- додаје се у саопштењу.

Више информација грађани могу добити на интернет страници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Министарства унутрашњих послова https://mup.vladars.net/index.php?vijest=vtk ,посредством које грађани могу да пријаве такве сумњиве активности.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас промоција кадета Полицијске академије Данас промоција кадета Полицијске академије
Фоча: Седам ухапшених због кладионичарских превара на интернету Фоча: Седам ухапшених због кладионичарских превара на интернету
Ефикасно опремање МУП-а Српске, за четири мјесеца набавили 32 качкета Ефикасно опремање МУП-а Српске, за четири мјесеца набавили 32 качкета
Најчитаније
 • Листа 10 мобилних телефона који највише зраче (ФОТО)
  14h 28m
  0
 • Миланко Чобовић прикупља податке за писање другог дијела књиге "Рођени да вјечно живе"
  16h 53m
  0
 • Јаке полицијске снаге на југу Косовске Митровице
  13h 15m
  0
 • Аустралија депортује Ђоковића из земље
  2h 12m
  0
 • Тужилаштво БиХ одустало од истраге против пет лица у случају "Тузланска капија" (ВИДЕО)
  14h 37m
  0