МУП РС: Опрез приликом плаћања на интернету

26.11.2021. 10:42
0
ИЗВОР: Срна

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске скреће пажњу грађанима да буду опрезни приликом куповине путем интернета, имајући у виду да се 26. новембар на међународном нивоу обиљежава као "Црни петак", те да је управо у овом периоду повећана куповина путем интернета.

Из МУП-а је саопштено да извршиоци кривичних дјела користе овакве прилике да интензивирају своје активности.

- Грађанима се посебна пажња скреће на лажне интернет странице за куповину, лажне игре на срећу, лажне добитничке картице, лажне интернет странице са рекламама за `Црни петак`, те на `фишинг` линкове и имејл поруке које промовишу `Црни петак`- наглашено је у саопштењу.

Из Министарства унутрашњих послова Српске грађанима скрећу пажњу да се приликом плаћања потруде и провјере рецензије прије куповине, користе картице јер на тај начин имају више шансе за враћање новца и да плаћају само када су спојени на сигурну интернетску везу.

-Избјегавајте бесплатни или отворени јавни `вај-фај`- додаје се у саопштењу.

Више информација грађани могу добити на интернет страници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Министарства унутрашњих послова https://mup.vladars.net/index.php?vijest=vtk ,посредством које грађани могу да пријаве такве сумњиве активности.

Коментари 0
Повезане вијести
“Случајна” грешка пуни касе трговаца “Случајна” грешка пуни касе трговаца
Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника
Полиција се огласила о дојави о бомби у Градској управи Бањалука Полиција се огласила о дојави о бомби у Градској управи Бањалука
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    7h 49m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    19h 22m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    19h 3m
    0
  • Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
    23h 28m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    6h 3m
    0