MUP RS: Oprez prilikom plaćanja na internetu

26.11.2021. 10:42
0
IZVOR: Srna

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske skreće pažnju građanima da budu oprezni prilikom kupovine putem interneta, imajući u vidu da se 26. novembar na međunarodnom nivou obilježava kao "Crni petak", te da je upravo u ovom periodu povećana kupovina putem interneta.

Iz MUP-a je saopšteno da izvršioci krivičnih djela koriste ovakve prilike da intenziviraju svoje aktivnosti.

- Građanima se posebna pažnja skreće na lažne internet stranice za kupovinu, lažne igre na sreću, lažne dobitničke kartice, lažne internet stranice sa reklamama za `Crni petak`, te na `fišing` linkove i imejl poruke koje promovišu `Crni petak`- naglašeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske građanima skreću pažnju da se prilikom plaćanja potrude i provjere recenzije prije kupovine, koriste kartice jer na taj način imaju više šanse za vraćanje novca i da plaćaju samo kada su spojeni na sigurnu internetsku vezu.

-Izbjegavajte besplatni ili otvoreni javni `vaj-faj`- dodaje se u saopštenju.

Više informacija građani mogu dobiti na internet stranici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova https://mup.vladars.net/index.php?vijest=vtk ,posredstvom koje građani mogu da prijave takve sumnjive aktivnosti.

Komentari 0
Povezane vijesti
“Slučajna” greška puni kase trgovaca “Slučajna” greška puni kase trgovaca
Pretresi i hapšenja na području Istočnog Sarajeva, Banjaluke i Zvornika Pretresi i hapšenja na području Istočnog Sarajeva, Banjaluke i Zvornika
Policija se oglasila o dojavi o bombi u Gradskoj upravi Banjaluka Policija se oglasila o dojavi o bombi u Gradskoj upravi Banjaluka
Najčitanije
  • Krađa u Palama
    22h 19m
    0
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    41m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    18h 46m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    21h 34m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    14h 55m
    0