MUP RS: Oprez prilikom plaćanja na internetu

26.11.2021. 10:42
0
IZVOR: Srna

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske skreće pažnju građanima da budu oprezni prilikom kupovine putem interneta, imajući u vidu da se 26. novembar na međunarodnom nivou obilježava kao "Crni petak", te da je upravo u ovom periodu povećana kupovina putem interneta.

Iz MUP-a je saopšteno da izvršioci krivičnih djela koriste ovakve prilike da intenziviraju svoje aktivnosti.

- Građanima se posebna pažnja skreće na lažne internet stranice za kupovinu, lažne igre na sreću, lažne dobitničke kartice, lažne internet stranice sa reklamama za `Crni petak`, te na `fišing` linkove i imejl poruke koje promovišu `Crni petak`- naglašeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske građanima skreću pažnju da se prilikom plaćanja potrude i provjere recenzije prije kupovine, koriste kartice jer na taj način imaju više šanse za vraćanje novca i da plaćaju samo kada su spojeni na sigurnu internetsku vezu.

-Izbjegavajte besplatni ili otvoreni javni `vaj-faj`- dodaje se u saopštenju.

Više informacija građani mogu dobiti na internet stranici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova https://mup.vladars.net/index.php?vijest=vtk ,posredstvom koje građani mogu da prijave takve sumnjive aktivnosti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kampanja MUP-a Srpske "Oružje ne štiti, oružje ubija" u cilju edukovanja učenika Kampanja MUP-a Srpske "Oružje ne štiti, oružje ubija" u cilju edukovanja učenika
MUP Srpske: Na vrijeme provjeriti rok važenja ličnih dokumenata MUP Srpske: Na vrijeme provjeriti rok važenja ličnih dokumenata
U Srpskoj 2.028 vozača izgubilo tablice U Srpskoj 2.028 vozača izgubilo tablice
Najčitanije
 • Privremene obustava saobraćaja na području grada Istočno Sarajevo
  19h 30m
  0
 • Nevrijeme u Njemačkoj
  13h 51m
  0
 • Održano guslarsko veče u čast Srđan Trifkovića u Istočnom Sarajevu (FOTO)
  13h 40m
  0
 • Počela sa radom aplikacija za praćenje cijena goriva u Srpskoj
  16h 31m
  0
 • Dimitrije Ignjić učenik generacije Srednje škole „28. juni“
  18h 7m
  1