Мурал посвећен Синиши Михајловићу у Новом Саду

10.07.2023. 21:05
0
ИЗВОР: srna.rs

Мурал посвећен прослављеном српском фудбалеру Синишу Михајловићу осликан је на Лиману два, надомак стадиона "Карађорђе" у Новом Саду.

Мурал се налази на фасади зграде у Улици Благоја Паровића, окренут тако да гледа према стадиону "Карађорђе".

Осим бројних Новосађана који су застајали како би погледали нови мурал, на том мјесту су се данас окупили чланови Михајловићеве породице, као и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.

Присутни су се подсјетили на неке од великих успјеха у каријери Синише Михајловића који је играјући фудбал у бројним клубовима оставио неизбрисив траг, као и на то да је 2006. године проглашен за почасног грађанина Новог Сада, преноси РТВ.

Рад на муралу трајао је свега два дана, кажу у удружењу "Кутак Лиман два" који су и покренули иницијативу.

Брат Синише Михајловића, Дражен рекао је да су га чланови иницијативе "Кутак Лиман два" позвали још у фебруару како би породици изложили идеју, а заједно су бирали слику и мјесто где ће бити осликан.

Мурал је осликао београдски умјетник Милан Милосављевић.

Ово је само један од мурала израђених по идеји "Кутка Лиман два", јер су већ осликали оне са ликом Николе Тесле, Новака Ђоковића, Алексеја Покушевског, а у овом удружењу се надају да ће и даље имати подршку грађана како би наставили са сличним акцијама које, како су истакли, промовишу праве вриједности.

Прослављени српски фудбалер и тренер Синиша Михајловић преминуо је 16. децембра послије дуге и тешке болести у болници у Риму. Сахрањен је у Риму.

Рођен је 1969. године у Вуковару. Каријеру је започео у локалном клубу "Борово", да би касније играо за Војводину, у којој је већ у првој сезони постао стандардни првотимац.

Најплодоноснији дио фудбалске каријере Синише Михајловића, ако је судити према броју освојених трофеја, био је период проведен у Риму, односно фудбалском клубу "Лацио".

Коментари 0
Повезане вијести
Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО) Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО)
Пронађено тијело жене у кући Пронађено тијело жене у кући
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    3h 9m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    23h 18m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 53m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    18h 6m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    14h 20m
    0