Mural posvećen Siniši Mihajloviću u Novom Sadu

10.07.2023. 21:05
0
IZVOR: srna.rs

Mural posvećen proslavljenom srpskom fudbaleru Sinišu Mihajloviću oslikan je na Limanu dva, nadomak stadiona "Karađorđe" u Novom Sadu.

Mural se nalazi na fasadi zgrade u Ulici Blagoja Parovića, okrenut tako da gleda prema stadionu "Karađorđe".

Osim brojnih Novosađana koji su zastajali kako bi pogledali novi mural, na tom mjestu su se danas okupili članovi Mihajlovićeve porodice, kao i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Prisutni su se podsjetili na neke od velikih uspjeha u karijeri Siniše Mihajlovića koji je igrajući fudbal u brojnim klubovima ostavio neizbrisiv trag, kao i na to da je 2006. godine proglašen za počasnog građanina Novog Sada, prenosi RTV.

Rad na muralu trajao je svega dva dana, kažu u udruženju "Kutak Liman dva" koji su i pokrenuli inicijativu.

Brat Siniše Mihajlovića, Dražen rekao je da su ga članovi inicijative "Kutak Liman dva" pozvali još u februaru kako bi porodici izložili ideju, a zajedno su birali sliku i mjesto gde će biti oslikan.

Mural je oslikao beogradski umjetnik Milan Milosavljević.

Ovo je samo jedan od murala izrađenih po ideji "Kutka Liman dva", jer su već oslikali one sa likom Nikole Tesle, Novaka Đokovića, Alekseja Pokuševskog, a u ovom udruženju se nadaju da će i dalje imati podršku građana kako bi nastavili sa sličnim akcijama koje, kako su istakli, promovišu prave vrijednosti.

Proslavljeni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je 16. decembra poslije duge i teške bolesti u bolnici u Rimu. Sahranjen je u Rimu.

Rođen je 1969. godine u Vukovaru. Karijeru je započeo u lokalnom klubu "Borovo", da bi kasnije igrao za Vojvodinu, u kojoj je već u prvoj sezoni postao standardni prvotimac.

Najplodonosniji dio fudbalske karijere Siniše Mihajlovića, ako je suditi prema broju osvojenih trofeja, bio je period proveden u Rimu, odnosno fudbalskom klubu "Lacio".

Komentari 0
Povezane vijesti
Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
Murali Miće Lizdeka i Miše Rajića uskoro će krasiti Pale (FOTO) Murali Miće Lizdeka i Miše Rajića uskoro će krasiti Pale (FOTO)
Pronađeno tijelo žene u kući Pronađeno tijelo žene u kući
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    21h 0m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    22h 11m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    23h 37m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    23h 42m
    0
  • Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog Vasilija Ostrošog u srijedu
    3h 51m
    0