На дијелу комплекса Враца презентовати истину о страдању сарајевских Срба

30.11.2020. 10:50
0
ИЗВОР: СРНА

Одбор за заштиту права Срба у ФБиХ позива институције Републике Српске и град Источно Сарајево да дио Спомен-комплекса Враца Сарајево, који је у саставу Републике Српске, уреде тако да се презентује истина о страдању Срба у Сарајеву током Другог свјетског рата и током грађанског рата од 1992-1995. година, саопштено је из овог удружења.

Предсједник Одбора Ђорђе Радановић рекао је да су садашњи изглед и натписи у Спомен-комплексу Враца "фалсификовање истине" о томе шта се дешавало у Сарајеву током Другог свјетског рата.

- Мора се јасно истаћи да су у Сарајеву током другог свјетског рата страдали искључиво Срби и Јевреји - истакао је Радановић.

Из Одбора позивају институције Републике Српске да на дијелу спомен-комплекса Враца који припада Републици Српској поставе споменик и Србима убијеним у Сарајеву од 1992-1995.

- Дио спомен-комплекса Враца територијално припада Републици Српској. С обзиром да ФБиХ не жели да постави споменик убијеним Србима у Сарајеву, то треба урадити Република Српска на дијелу Враца који јој припада. Тако би сви посјетиоци Сарајева који обилазе Враца сазнали истину о стравичном страдању које су доживјели сарајевски Срби - наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Најчитаније
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    14h 49m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    11h 1m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    20h 22m
    0
  • Ухапшено седам лица због дјечије порнографије
    21h 27m
    0
  • Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
    18h 51m
    0