Na dijelu kompleksa Vraca prezentovati istinu o stradanju sarajevskih Srba

30.11.2020. 10:50
0
IZVOR: SRNA

Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH poziva institucije Republike Srpske i grad Istočno Sarajevo da dio Spomen-kompleksa Vraca Sarajevo, koji je u sastavu Republike Srpske, urede tako da se prezentuje istina o stradanju Srba u Sarajevu tokom Drugog svjetskog rata i tokom građanskog rata od 1992-1995. godina, saopšteno je iz ovog udruženja.

Predsjednik Odbora Đorđe Radanović rekao je da su sadašnji izgled i natpisi u Spomen-kompleksu Vraca "falsifikovanje istine" o tome šta se dešavalo u Sarajevu tokom Drugog svjetskog rata.

- Mora se jasno istaći da su u Sarajevu tokom drugog svjetskog rata stradali isključivo Srbi i Jevreji - istakao je Radanović.

Iz Odbora pozivaju institucije Republike Srpske da na dijelu spomen-kompleksa Vraca koji pripada Republici Srpskoj postave spomenik i Srbima ubijenim u Sarajevu od 1992-1995.

- Dio spomen-kompleksa Vraca teritorijalno pripada Republici Srpskoj. S obzirom da FBiH ne želi da postavi spomenik ubijenim Srbima u Sarajevu, to treba uraditi Republika Srpska na dijelu Vraca koji joj pripada. Tako bi svi posjetioci Sarajeva koji obilaze Vraca saznali istinu o stravičnom stradanju koje su doživjeli sarajevski Srbi - navodi se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
Da li se u rezoluciji pominje odsijecanje srpskih glava? Da li se u rezoluciji pominje odsijecanje srpskih glava?
Najčitanije
  • Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
    19h 4m
    27
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    23h 29m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    6h 4m
    0
  • Podijeljeno 195 paketa za socijalno ugrožene stanovnike Istočne Ilidže
    20h 50m
    1
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    1h 42m
    1