На друштвеним мрежама најављени масакри по америчким школама

17.12.2021. 18:21
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

По друштвеним мрежама круже пријетње да ће у школама широм Сједињених Држава 17. децембра доћи до пуцњава и бомбашких напада.

Због пријетњи бомбашким нападима и масовним пуцњавама по школским кампусима широм САД које круже по ТикТоку, безбједносне службе укључујући и FBI су у стању приправности.

Како преносе локални медији, по ТикТоку круже постови у којима се ученици позивају да остану код куће у петак јер би, наводно, данас требало да дође до масовних пуцњава и бомбашких напада по школама.

– FBI озбиљно схвата све потенцијалне пријетње – рекао је портпарол Федералног истражног бироа.

– Редовно сарађујемо са нашим партнерима за спровођење закона на утврђивању кредибилитета било каквих пријетњи. Као и увијек, желимо да подсјетимо грађане да ако примијете било шта сумњиво да то одмах пријаве полицији. Док настављамо да пратимо обавјештајне податке, у овом тренутку нисмо свјесни било каквих конкретних пријетњи или познатих веродостојних претњи школама у региону Лос Анђелеса – наводе из FBI.

Портпарол школске полиције Лос Анђелеса (LAUSD) рекао је за АВС7 да су окружни званичници свјесни пријетњи.

– Иако нема разлога да вјерујемо да су наше школе у ​​било каквој опасности, имајте на уму да све такве пријетње схватамо веома озбиљно и предузимамо било какве мјере неопходно да би се осигурала континуирана безбедност наших школских заједница. Наши школски администратори раде са особљем школе, школском полицијом Лос Анђелеса и локалним и савезним званичницима за спровођење закона – гдје је то оправдано – како би осигурали да се све пријетње у потпуности истраже и поступа на одговарајући начин – наставља се у саопштењу LAUSD-а.

Детектив полиције Лос Анђелеса рекао је да агенција у четвртак није била упозната са било каквим специфичним локалним пријетњама.

ТикТок је у изјави на Твитеру навео да сарађују са органима за спровођење закона на истрази.

– Са највећом озбиљношћу поступамо чак и са наводним прухетњама и радимо са органима за спровођење закона на разматрању потенцијалног насиља у школама, иако нисмо пронашли доказе да такве пруетње потичу или се шире преко ТикТок-а  – навели су они.

Шерифи више округа у Калифорнији такође су навели да су упознати са “изазовом” на ТикТоку и пријетњама које су се појавиле по Инстаграму и снепчету, али да, иако озбиљно провјеравају пријетње, не вјерују у њихову кредибилност, преноси Курир.

Коментари 0
Повезане вијести
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Почело суђење родитељима дјечака осумњиченог за убиства у "Рибникару" Почело суђење родитељима дјечака осумњиченог за убиства у "Рибникару"
Подигнута оптужница против оца и мајке дјечака који је починио масакр у „Рибникару“ Подигнута оптужница против оца и мајке дјечака који је починио масакр у „Рибникару“
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    18h 45m
    9
  • Сутра празник Цвијети
    18h 51m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    18h 59m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    21h 16m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    9h 40m
    0