На Електротехничком факултету промовисана кампања уписа студената (ВИДЕО)

15.05.2021. 11:44
0
ИЗВОР: Катера

На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву одржана је промотивна кампања уписа студената на овај факултет.

Доцент доктор Дарко Ковачевић, идејни творац филмова, истакао је да је промоција факултета јако важна за сваку високошколску установу не само да би се привукли нови студенти него и да би се показало шта једна таква установа пружа, како се у њој размишља и како је студенти доживљавају.

- Овогодишње промотивне активности на ЕТФ-у у Источном Сарајеву иду паралелно у два смијера. Први је креирање видео-материјала у којем ће студенти говорити о свом искуству студирања на овом факултету. Конципирано је тако да 25 студента са сва три студијска смјера одговара на 13 питања, а први од два филма биће доступан данас на званичном Јутјуб каналу ЕТФ-а, потом и на сајту  – рекао је Ковачевић, додајући да ће други филм бити доступан сутра, 16. маја у 21.00 час, такође на Јутјуб-у.

Након тога ће се на Јутјубу појављивати краћи видеи са одговорима на појединачна питања. Наредног петка ћемо објавити филм у којем ће се појављивати бивши студенти, данас инжењери електротехнике, потом ће у недјељу ићи други филм – објаснио је Ковачевић, истучући да ће се све активности „одвијати на Јутјуб каналу ЕТФ-а“.

Ковачевић је нагласио да је циљ филма да се адекватним питањима и одговорима креира слика о томе како изгледа студирање на овом факултету, како то доживљавају студенти, млади људи који су на почецима или у срењој фази свог високог образовања.

Он је додао да је други дио промоције самог факултета окупља бивше студенте, сада дипломиране инжењере, који су своје звање стекли на овом факултету, који ће кроз видео-материјале представити бенефите које су добили студирајући, каријере и доживљај самог студирања на ЕТФ-у у Источном Сарајеву.

- Оба ова серијала видео-записа биће усмјерена како на то да се привуку нови студенти, што је примарни циљ, тако и ка томе да се представи факултет који по својим ресурсима, кадру и образовним профилима које школује представља значајну силу на универзитетском пољу у Републици Српској и БиХ – истакао је Ковачевић.

Студент треће године Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Милица Ивковић, учесник у пројекту, истакла је да су снимљени филмови динамични и да ће држати пажњу гледалаца.

- Моја највећа жеља је да сваки од снимака пробуди мотивацију и жељу бруцоша за уписом овог факултета. У филмовима је приказана реална слика живота и студирања, и наставног процеса и кадра са којима се сусрећемо – рекла је Ивковићева.

Марко Мојсиловић, студент треће године, један од учесника у видео-записима, препоручио је бруцошима да погледају  видео, како би стекли реалну слику о студирању и о томе какве им могућности пружа факултет.

Декан Електротехничког факултета професор доктор Божидар Поповић рекао је да се нада да ће ови филмови послати позитивну поруку будућим бруцошима да се упишу на један од универзитета у Републици Српској, апелујући да то буде Универзитет у Источном Сарајеву и Електротехнички факултет.

- Јако смо поносни на студенте и колеге који су учествовали у овом пројекту – истакао је Поповић.

Видео: Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву

Студенти који у видеу говоре о свом студирању на Електротехничком факултету су Александар Видаковић, Ана Бартула, Анђела Ћирић, Ена Капетановић, Инес Муса, Лана Филиповић, Марко Мојсиловић, Милица Ивковић, Немања Брчкало, Сара Глуховић, Стефан Ристић, Вукота Крсман и Тамара Боровина.

Коментари 0
Повезане вијести
Отворена изложба поводом 80 година од напада на Совјетски савез
Затражен притвор осумњиченом за убиство у Источној Илиџи
Зашто држава не штити ћирилицу: Парадокс српског писма и језика
Најчитаније
 • Ухапшено лице из Сокоца
  21h 55m
  0
 • Крађа у Источној Илиџи
  21h 59m
  0
 • Крађа на Јахорини
  22h 5m
  0
 • Радуловићева: Коме се не свиђа власт нека напусти земљу
  14h 39m
  0
 • У пожару смртно страдала жена
  17h 0m
  0