На Европском првенству у боксу за кадете више од 300 такмичара

10.08.2021. 14:57
0
ИЗВОР: СРНА

На Европском првенству у боксу за кадете до 16 година, које ће од 12. до 21. августа бити одржано у Источном Сарајеву, наступиће више од 300 такмичара из 26 националних тимова, рекао је Срни предсједник Боксерског савеза Републике Српске Миленко Томић.

Он је рекао да је до сада у Источно Сарајево стигло више од половине од 26 пријављених тимова.

- Ова спортска манифестација, коју организујем заједно са градом Источно Сарајево и општином Источно Ново Сарајево, у овој години има највећи значај у БиХ -  рекао је Томић, који је и генерални секретар Боксерског савеза БиХ.

Он је изразио увјерење да ће публика у новој спортској дворани у Источном Сарајеву наредних дана моћи да ужива у врхунском боксу, иако је ријеч о изузетно младим такмичарима.

- Нажалост, неке екипе су отказале учешће због проблема са пандемијом које имају у својим државама. Имаћемо више од 300 такмичара за девет дана. Полуфинале и финале ће бити 19. и 20. августа, а биће и директан пренос на `Арена спорт` телевизији - рекао је Томић.

Он је навео да ће првенство свечано бити отворено у четвртак, 12. августа у 17.00 часова, а након тога почињу прве елиминационе борбе.

Спортска дворана у Источном Новом Сарајеву отворена је недавно и Европско првенство у боксу за кадете до 16 година званично ће бити прво спортско такмичење у овом објекту.

Коментари 0
Повезане вијести
Хитно саопштење Олимпијског комитета Србије због бруталне пљачке Хитно саопштење Олимпијског комитета Србије због бруталне пљачке
Трагедија на ОИ: Преминуо тренер Трагедија на ОИ: Преминуо тренер
Штафета Србије у мушкој конкуренцији шампион Европе Штафета Србије у мушкој конкуренцији шампион Европе
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 41m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 32m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 19m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 45m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 27m
    0