Na Филозофском факултету обиљежена седмица медијске и информационе писмености

29.10.2019. 10:40
0
ИЗВОР: ff.ues.rs.ba

У оквиру обиљежавања глобалне УНЕСКОВЕ седмице медијске и информационе писмености на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву јуче је одржано предавање на тему „Улога регулатора у процесу медијске и информационе писмености“ које је организовала Катедра за новинарство и политикологију у сарадњи са  Регулаторном агенцијом за комуникације БиХ.

Шеф одсјека за садржаје и медијску писменост у Регулаторној агенцији за комуникације БиХ Леа Ченгић нагласила је да је унапређење медијске и информационе писмености један од кључних задатака регулатора.

Према њеној оцјени грађани требају анализирати, критички вриједновати и разумјети медијски садржај како би себе, а посебно малољетнике заштитили од потенцијално штетних и непримјерених садржаја.

Руководилац Катедре за новинарство и политикологију Вук Вучетић истакао је да медијска писменост представља цјеложивотни развој  критичке свијести у контексту пропитивању медијских садржаја, али и способност критичког кориштења нових комуникацијских технологија.

Обиљежавање глобалне УНЕСКОВЕ седмице медијске и информационе писмености траје од 24. до 31. октобра 2019. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    19h 43m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    17h 57m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    15h 47m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    8h 12m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    13h 45m
    0