На Јахорини почиње нова ски-сезона уз спектакуларан концерт Брајана Ферија

07.12.2019. 09:47
0
ИЗВОР: Срна

На Јахорини ће данас званично бити отворена нова ски-сезона пуштањем у рад новоизграђеног ски-лифта "Сидро" Пољице, те паљењем олимпијске бакље, док је за вечерас планиран концерт Брајана Ферија.

Свјетски првак у џудоу Намања Мајдов са осталим олимпијцима са подручја Источног Сарајева запалиће бакљу која ће горјети током године као подсјетник на олимпијску 1984. годину.

На свечаном отварању требало би да се обрате директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић, предсједник Надзорног одбора овог центра Недељко Елек, те представник компаније "Допелмаyр" Бернард Кершбаум.

Након званичног отварања зимске ски-сезоне, данас ће на све ски-карте важити попуст од 50 одсто.

У вечерњим часовима на стазама за скијаше планирана је и добра забава, а спектакуларан концерт на Јахорини ће одржати и Брајан Фери.

Слика

У Олимпијском центру "Јахорина" кажу да спремно дочекују званични почетак ски-сезоне, те да су у погону шестосјед и лифт "Пољице", као и комплетна истоимена стаза.

Центар "Јахорина" и ове године први је у региону пустио скијалиште у рад, па су већ од 4. децембра скијаши имали могућност да бесплатно уживају у овом бијелом спорту.

- Већ сада добијамо позитивне повратне информације од скијаша да су стазе одлично уређене и да је све добро припремљено. Систем за вјештачко осњеживање је у погону у сваком моменту када нам услови то дозвољавају, па се надамо да ћемо имати више од 130 сњежних и скијашких дана - навела је портпарол Олимпијског центра "Јахорина" Сања Черемиџић.

Она је најавила да ће Олимпијски центар у оквиру предстојећих празника организовати традиционални предновогодишњи концерт, на којем ће 28. децембра наступити Аца Лукас.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 25m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    20h 39m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    18h 29m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    10h 54m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    16h 27m
    0