Na Jahorini počinje nova ski-sezona uz spektakularan koncert Brajana Ferija

07.12.2019. 09:47
0
IZVOR: Srna

Na Jahorini će danas zvanično biti otvorena nova ski-sezona puštanjem u rad novoizgrađenog ski-lifta "Sidro" Poljice, te paljenjem olimpijske baklje, dok je za večeras planiran koncert Brajana Ferija.

Svjetski prvak u džudou Namanja Majdov sa ostalim olimpijcima sa područja Istočnog Sarajeva zapaliće baklju koja će gorjeti tokom godine kao podsjetnik na olimpijsku 1984. godinu.

Na svečanom otvaranju trebalo bi da se obrate direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić, predsjednik Nadzornog odbora ovog centra Nedeljko Elek, te predstavnik kompanije "Dopelmayr" Bernard Keršbaum.

Nakon zvaničnog otvaranja zimske ski-sezone, danas će na sve ski-karte važiti popust od 50 odsto.

U večernjim časovima na stazama za skijaše planirana je i dobra zabava, a spektakularan koncert na Jahorini će održati i Brajan Feri.

Slika

U Olimpijskom centru "Jahorina" kažu da spremno dočekuju zvanični početak ski-sezone, te da su u pogonu šestosjed i lift "Poljice", kao i kompletna istoimena staza.

Centar "Jahorina" i ove godine prvi je u regionu pustio skijalište u rad, pa su već od 4. decembra skijaši imali mogućnost da besplatno uživaju u ovom bijelom sportu.

- Već sada dobijamo pozitivne povratne informacije od skijaša da su staze odlično uređene i da je sve dobro pripremljeno. Sistem za vještačko osnježivanje je u pogonu u svakom momentu kada nam uslovi to dozvoljavaju, pa se nadamo da ćemo imati više od 130 snježnih i skijaških dana - navela je portparol Olimpijskog centra "Jahorina" Sanja Čeremidžić.

Ona je najavila da će Olimpijski centar u okviru predstojećih praznika organizovati tradicionalni prednovogodišnji koncert, na kojem će 28. decembra nastupiti Aca Lukas.

Komentari 0
Povezane vijesti
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini
Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO) Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO)
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    1h 4m
    4
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    18h 45m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    15h 44m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    16h 56m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    15h 50m
    0