На Јахорини почиње пољопривредни симпозијум "Агросим"

04.10.2021. 15:12
0
ИЗВОР: СРНА

На Јахорини ће од 7. до 10. октобра бити одржан Седми међународни пољопривредни симпозијум "Агросим", за који је пријављено 688 радова из 80 земаља из области пољопривредних и шумарских наука, екологије и заштите животне средине, производње и прераде хране.

Три уводна реферата представиће научни радници из Грчке и САД, најављено је из Пољопривредног факултета.

На скупу ће бити представљено неколико пројеката из области пољопривредних наука који су у току или тек треба да буду реализовани, а за дипломиране инжењере шумарства биће организована предавања о теми "Заштићена шумска подручја у Републици Српској и Натура 2000".

Симпозијум организује Пољопривредни факултет Универзитета у Источном Сарајеву, заједно са партнерима Пољопривредним факултетом из Београда и Медитеранским агрономским институтом из Барија, а у сарадњи са 35 институција из земље и свијета.

Рад ће бити организован паралелно у седам секција и усмено ће бити представљена 153 научна рада. Помоћу постер секција ће бити презентована 532 рада.

И ове године ће бити организован концерт у сарадњи са Музичком академијом Универзитета у Источном Сарајеву, као и излети за учеснике скупа.

Скуп ће бити организован у хотелима "Термаг" и "Вучко". Отварање је у четвртак, 7. октобра, у 14.00 часова у хотелу "Термаг", а изјаве за медије планиране су пола часа прије свечаног отварања.

Коментари 0
Повезане вијести
Неопходно заштитити осјетљиве биљне усјеве због ниске температуре Неопходно заштитити осјетљиве биљне усјеве због ниске температуре
Временске прилике успораваће пољопривредне радове Временске прилике успораваће пољопривредне радове
На пољопривредном симпозијуму 680 радова из 80 земаља На пољопривредном симпозијуму 680 радова из 80 земаља
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    15h 15m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 59m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    8h 44m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    5h 43m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    5h 49m
    0