На Косово се не може са српским пасошем

06.08.2019. 20:26
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Дирекција граничне јединице косовске полиције доњела је одлуку о непризнавању српских пасоша приликом уласка грађана на територију Косова и Метохије, сазнаје РТС у косовској полицији.

Према одлуци граничне полиције, забрана уласка се не односи на особе које посједују личну карту и извод за дјецу са фотографијом.

Гранична полиција је одлуку доњела без сагласности косовског министра унутрашњих послова, и без уобичајене процедуре обавјештавања јавности.

Мјера граничне полиције која је на снази од јуче, погодиће грађане централне Србије који преко Косова путују у Албанију, Црну Гору, а посједују од докумената само пасош.

У полицији наводе да је ова мјера у складу са Бриселским споразумом из 2011. године,  који међутим не забрањује коришћење пасоша као јединог документа за кретање.

На административним пунктовима између Косова и Метохије и централне Србије враћено је више породица са дјецом и особа које су посједовале само пасош Републике Србије.

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарху Порфирију забрањен улазак на Косово Патријарху Порфирију забрањен улазак на Косово
Митрополит Јоаникије: Косово је данас грдно судилиште Митрополит Јоаникије: Косово је данас грдно судилиште
Митрополит Јоаникије: Косово - српско огњиште које оставити нећемо! Митрополит Јоаникије: Косово - српско огњиште које оставити нећемо!
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    17h 8m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    15h 10m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 3m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    14h 8m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    13h 11m
    1