На МОСИ "Нова Варош 2022" одлази 110 учесника

18.07.2022. 18:44
0
ИЗВОР: srna.rs

Са Сокоца ће на 57. Међуопштинским омладинским спортским играма /МОСИ/ "Нова Варош 2022" учествовати 110 спортиста, тренера и вођа екипа, од којих се очекује висок пласман, рекла је новинарима руководилац екипе спортиста ове општине Вера Мијатовић.

Она је навела да ће соколачки спортисти наступити у 10 спортских грана са 13 екипа - у атлетици, планинарству, стрељаштву у мушкој и женској конкуренцији, одбојци, одбојци на пијеску и каратеу у женској конкуренцији, те у мушкој конкуренцији у кошарци, рукомету, фудбалу и малом фудбалу.

- Екипа са Сокоца је најбројнија екипа из Републике Српске и спортисти ове општине учествују 25. пут на МОСИ - истакла је Мијатовићева.Она је нагласила да ће МОСИ бити одржане након двије године пандемијске паузе и изразила наду да ће спортисти Сокоца и овај пут донијети доста медаља и у укупном пласману бити међу пет најбољих на овом такмичењу.

Према њеним ријечима, на 57. пара МОСИ такмичењу особа са инвалидитетом у суботу, 23. јула, са Сокоца ће учестовати 10 такмичара.

За учешће на 57. МОСИ у Новој Вароши од 20. до 24. јула до сада се пријавило 1.900 учесника у 15 спортских грана из 40 општина са тромеђе Србије, Црне Горе и БиХ /Републике Српске и ФБиХ/, за које кажу да је одржана као највећа аматерска спортска манифестација на Балкану.

Коментари 0
Повезане вијести
Роналдо је најплаћенији спортиста, гдје су на листи Јокић и Ђоковић Роналдо је најплаћенији спортиста, гдје су на листи Јокић и Ђоковић
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    19h 20m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 53m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 19m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    19h 32m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 1m
    3