На пливању за Часни крст на Биоштици сви побједници

19.01.2023. 15:54
0
ИЗВОР: srna.rs

Тринаестогодишњи Павле Пејовић из Сутомора први је допливао до Часног крста од 31 учесника у Богојављенском пливању на Биоштици у Кнежини код Сокоца, у коме није било проглашења побједника.

Млади Пејовић рекао је новинарима да је изузетно задовољан што је први стигао, и да први пут учествује у пливању за Часни крст, зашто је добио подршку од родбине код које борави ових дана на Сокоцу.

Млада мајка Оливера Топаловић са Сокоца нагласила је да је пливање за Часни крст невјероватан осјећај и да је са већином од данашњих учесника већ пливала више пута раније.

- Ми знамо зашто пливамо и требало би да нас буде све више и више сваке године - навела је Топаловићева.

Један од организатора и учесник Мирослав Нешковић задовољан је што је данашње, треће по реду, богојављенско пливање успјешно органиузовано и поред низа потешкоћа узрокованих временским приликама и промјеном локације коју су раније били уредили.

Он је нагласио да су на Богојављенском пливању на Биоштици сви побједници, те да се због отказивања пливања у неким мјестима, пријављенима на Сокоцу придружило још девет момака.

- Пливање за Часни крст је посебан осјећај у коме се посвећујемо Богојављењу и Бог нам се јавио свакако - нагласио је Нешковић и додао да је учеснике данас послужило и вријеме и да је у моменту пред улазак пливача у воду киша престала да пада.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је након богојављенског пливања да му је посебно драго што ова трећа спортско-духовна манифестација у овом мјесту није отказана и то организаторима и локалној управи чини посебно задовољство.

Он је нагласио да га радује што је данас на обали Биоштице у мјесту Кнежина присустовао велики број грађана упркос лошем времену и јакој киши која је престала да пада пред сам почетак пливања.

Игуман Георгије Станковић, из манастира Свете Тројице у Озерковићима након чина освећења воде, обраћајући се окупљенима на Биоштици, рекао је да је улазак у хладну воду посебна чин јер се не не плива само за крст као предмет, већ за идеале које овај крст представља, за идеале вјере, наде, љубави, доброте и за идеале људскости.

- Бити хришћанин значи бити добар човјек. Нема доброг човјека а да није хришћанин, јер све наше без Бога је климаво - поручио је игуман Георгије.

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    20h 52m
    1
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    6h 45m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    10h 9m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    5h 38m
    0
  • НБА играчу доживотна суспензија
    23h 2m
    0