Na plivanju za Časni krst na Bioštici svi pobjednici

19.01.2023. 15:54
0
IZVOR: srna.rs

Trinaestogodišnji Pavle Pejović iz Sutomora prvi je doplivao do Časnog krsta od 31 učesnika u Bogojavljenskom plivanju na Bioštici u Knežini kod Sokoca, u kome nije bilo proglašenja pobjednika.

Mladi Pejović rekao je novinarima da je izuzetno zadovoljan što je prvi stigao, i da prvi put učestvuje u plivanju za Časni krst, zašto je dobio podršku od rodbine kod koje boravi ovih dana na Sokocu.

Mlada majka Olivera Topalović sa Sokoca naglasila je da je plivanje za Časni krst nevjerovatan osjećaj i da je sa većinom od današnjih učesnika već plivala više puta ranije.

- Mi znamo zašto plivamo i trebalo bi da nas bude sve više i više svake godine - navela je Topalovićeva.

Jedan od organizatora i učesnik Miroslav Nešković zadovoljan je što je današnje, treće po redu, bogojavljensko plivanje uspješno organiuzovano i pored niza poteškoća uzrokovanih vremenskim prilikama i promjenom lokacije koju su ranije bili uredili.

On je naglasio da su na Bogojavljenskom plivanju na Bioštici svi pobjednici, te da se zbog otkazivanja plivanja u nekim mjestima, prijavljenima na Sokocu pridružilo još devet momaka.

- Plivanje za Časni krst je poseban osjećaj u kome se posvećujemo Bogojavljenju i Bog nam se javio svakako - naglasio je Nešković i dodao da je učesnike danas poslužilo i vrijeme i da je u momentu pred ulazak plivača u vodu kiša prestala da pada.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je nakon bogojavljenskog plivanja da mu je posebno drago što ova treća sportsko-duhovna manifestacija u ovom mjestu nije otkazana i to organizatorima i lokalnoj upravi čini posebno zadovoljstvo.

On je naglasio da ga raduje što je danas na obali Bioštice u mjestu Knežina prisustovao veliki broj građana uprkos lošem vremenu i jakoj kiši koja je prestala da pada pred sam početak plivanja.

Iguman Georgije Stanković, iz manastira Svete Trojice u Ozerkovićima nakon čina osvećenja vode, obraćajući se okupljenima na Bioštici, rekao je da je ulazak u hladnu vodu posebna čin jer se ne ne pliva samo za krst kao predmet, već za ideale koje ovaj krst predstavlja, za ideale vjere, nade, ljubavi, dobrote i za ideale ljudskosti.

- Biti hrišćanin znači biti dobar čovjek. Nema dobrog čovjeka a da nije hrišćanin, jer sve naše bez Boga je klimavo - poručio je iguman Georgije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zbirka poezije ,,Ogledi u/o samoći“ čeka izdavača Zbirka poezije ,,Ogledi u/o samoći“ čeka izdavača
Jednomjesečni pritvor licu osumnjičenom za pokušaj ubistva na Sokocu Jednomjesečni pritvor licu osumnjičenom za pokušaj ubistva na Sokocu
Sokočanin uhapšen zbog ubistva u pokušaju Sokočanin uhapšen zbog ubistva u pokušaju
Najčitanije
 • Pronađena opojna droga i oružje u Istočnom Novom Sarajevu
  9h 6m
  5
 • Požar u Istočnom Starom Gradu (FOTO)
  4h 4m
  0
 • Godišnjica NATO agresije na SR Jugoslaviju (VIDEO)
  10h 29m
  2
 • Prasići opet poskupjeli
  15h 31m
  0
 • U toku sanacija klizišta u Potkrajevima, saobraćaj jednom trakom
  14h 15m
  1