На подручју ПУ Источно Сарајево 24 возача због алкохола искључена из саобраћаја

19.04.2021. 15:08
1
ИЗВОР: Катера

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево, 16/17. април су у циљу побољшања стања безбједности у саобраћају, спровели акцију појачане контроле саобраћаја, са акцентом на контролу присуства алкохола у организму на подручју Полицијске управе Источно Сарајево.

У току акције укупно је контролисано 150 учесника у саобраћају. Од 122 алкотестирана возача 24 је искључено из саобраћаја због алкохолисаности. Код највећег броја возача, њих 11  утврђено је присуство алкохола у организму у количини од 0,31 до 0,80 г/кг, док је регистровано десет возача који су управљали возилом са количином алкохола у организму од 0,81 до 1,50 г/кг.

У току акције један возач је лишен слободе са присуством алкохола у организму преко 1,5 г/кг и задржан у службеним просторијама до отријежњења.

Полицијска управа Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити са провођењем појачаних мјера у саобраћају, са циљем подизања безбједности саобраћаја на већи ниво.

Из ове полицијске управе апелују на возаче као и на остале учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе и понашају се у складу са Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Strašno 19.04.2021. 21:47
    ''Од 122 алкотестирана возача 24 је искључено из саобраћаја због алкохолисаности.''
    Znači svaki peti za volanom je potencijalni ubica a Šehovac kaže da je dobra bezbjednosna situacija u gradu. Pa dobra je, ne padaju granata i ne radi snajper.
Повезане вијести
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Крађа у Палама Крађа у Палама
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5h 44m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 49m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 58m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 37m
    5
  • Снијег поново забијелио БиХ
    18h 5m
    0