Na području PU Istočno Sarajevo 24 vozača zbog alkohola isključena iz saobraćaja

19.04.2021. 15:08
1
IZVOR: Katera

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, 16/17. april su u cilju poboljšanja stanja bezbjednosti u saobraćaju, sproveli akciju pojačane kontrole saobraćaja, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu na području Policijske uprave Istočno Sarajevo.

U toku akcije ukupno je kontrolisano 150 učesnika u saobraćaju. Od 122 alkotestirana vozača 24 je isključeno iz saobraćaja zbog alkoholisanosti. Kod najvećeg broja vozača, njih 11  utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u količini od 0,31 do 0,80 g/kg, dok je registrovano deset vozača koji su upravljali vozilom sa količinom alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg.

U toku akcije jedan vozač je lišen slobode sa prisustvom alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja.

Policijska uprava Istočno Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem pojačanih mjera u saobraćaju, sa ciljem podizanja bezbjednosti saobraćaja na veći nivo.

Iz ove policijske uprave apeluju na vozače kao i na ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise i ponašaju se u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Strašno 19.04.2021. 21:47
    ''Od 122 alkotestirana vozača 24 je isključeno iz saobraćaja zbog alkoholisanosti.''
    Znači svaki peti za volanom je potencijalni ubica a Šehovac kaže da je dobra bezbjednosna situacija u gradu. Pa dobra je, ne padaju granata i ne radi snajper.
Povezane vijesti
Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
Promovisan roman autora Gorana Vračara u Istočnom Sarajevu Promovisan roman autora Gorana Vračara u Istočnom Sarajevu
Policija traži ko je zapalio "tuarega" na Palama Policija traži ko je zapalio "tuarega" na Palama
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 10m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 52m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 20m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 41m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 50m
    0