На представи прикупљено 610 КМ за лијечење Милоша Божовића

12.04.2023. 21:33
0
ИЗВОР: srna.rs

Чланови Студентске позоришне трупе из Фоче извели су вечерас на Палама представу "Ожалошћена породица", на којој је прикупљено 610 КМ за наставак лијечења у Русији младог голмана јуниорске екипе Фудбалског клуба "Славија" Милоша Божовића из Источне Илиџе.

Предсједник Студентске позоришне трупе из Фоче Мирјана Радовић, која игра и улогу Фарке, изјавила је новинарима да није било толико захтјевно урадити режију, да је комад актуелан, иако је издат 1935. године, а тематика иста.

Директор Културно-спортског центра Пале Славка Брезо подсјетила је да је ово једна у низу хуманитарних акција организованих у овој установи за лијечење Божовића, а да су Паљани још једном показали хуманост и дали свој допринос.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Милан Савић рекао је да су у претходном периоду спровели разне акције хуманитарног карактера на којима су прикупили и уплатили на рачун породице Божовић око 3.500 КМ.

Студент стоматологије Теодора Лопатић, која тумачи лик Виде, рекла је да им као глумцима значи много што могу да дају свој допринос у хуманитарним активностима.

Представа је рађена по истоименом дјелу највећег српског комедиографа Бранислава Нушића, у адаптацији и режији Мирјане Радовић, а организатори су Културно-спортски центар Пале у сарадњи са Студентским парламентом Универзитета у Источном Сарајеву и Унијом студената Републике Српске.

Млади голман јуниорске екипе Фудбалског клуба "Славија" Милош Божовић из Источне Илиџе на утакмици 2014. године доживио је тешку повреду главе.

Новчана средства за помоћ у лијечењу Милоша Божовића могуће је уплатити и на текући број 562-012-815-030-2396 НЛБ банка или уплатом на IBAN број, BA3956201281150302590, прималац Александар /Срета/ Божовић, академика Петра Мандића 48, 71123.

Коментари 0
Повезане вијести
Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу
Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО) Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
Прикупљено 55 доза крви у Палама Прикупљено 55 доза крви у Палама
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 4m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    20h 39m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    6h 38m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 5m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    6h 57m
    0