На ред дошло бројање гласова из Новог Града и Лакташа

19.10.2022. 19:31
1
ИЗВОР: srna.rs

У Главном центру за бројање у сарајевској "Зетри" до сада су пребројани гласови из Бијељине, Бањалуке, Добоја, Зворника и Приједора за ниво предсједника Републике Српске, а слиједи бројање гласова из Новог Града, потом Лакташа и даље према утврђеном транспортном плану пријема изборног материјала, рекао је замјеник директора овог центра Ади Агић.

- Поред тога, паралелно, добили смо и остале наредбе за бројање гласова са осталих нивоа власти, и сада крећемо да радимо и те нивое на основу података са других општина - рекао је Агић вечерас новинарима.

Он је потврдио да је ЦИК БиХ данас донио још једну наредбу да са 15 бирачких мјеста треба да буду утврђени резултати, што подразумијева рекалкулацију временског плана Главног центра.

Према његовим ријечима, све оно што је из Приједора стигло на бројање у Главни центар је пребројано, а за четири мјеста није транспортован материјал из складишта ЦИК-а, што остаје да се провјери.

Он је додао да је због тога отворен процес бројања гласова за Предсједништво БиХ, Парламентарну скупштину БиХ и у наставку друге смјене биће настављено и бројање гласова за предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Агић је рекао да би рок за окончање бројања гласова са општих избора у БиХ, 22. октобар, требало да буде испоштован за све нивое власти.

Он је навео да се чињеница да је повећан број посматрача одразила на рад бројача, јер их омета бука, смањена им је концентрација, због чега су посматрачи замољени да воде рачуна да што мање контактирају своје тимове и да не ометају процес бројања у сарајевској "Зетри".

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Www 20.10.2022. 11:42
    Vuković iz pdp poznat kao postenjacina?
Повезане вијести
Четири делегата СНСД-а у Дому народа и један из СДС-а Четири делегата СНСД-а у Дому народа и један из СДС-а
ЦИК признала спорни листић ЦИК признала спорни листић
Погледајте листе српских делегата за Дом народа БиХ Погледајте листе српских делегата за Дом народа БиХ
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    21h 18m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 14m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    20h 18m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    17h 11m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    19h 8m
    0