На сарајевском аеродрому могуће тестирање

31.03.2021. 20:59
0
ИЗВОР: СРНА

На Међународном аеродрому Сарајево од сутра ће сви путници, али и грађани, моћи да се тестирају на присуство вируса корона.

На сарајевском аеродрому моћи ће да се уради антигенски тест, за који ће резултати бити готови за 15 до 20 минута, као и пи-си-ар тест, за који је потребно сачекати 90 минута, саопштено је из Аеродрома.

Планирано је да се антигенско тестирање врши унутар терминалне зграде, док би се пи-си-ср тестирање обављало на простору испред зграде терминала по “драјв-ин” принципу.

Цијена пи-си-ар тестирања је 100 КМ, док антигенско тестирање кошта 45 КМ, а цијене су формиране узимајући у обзир брзину обраде узорака и добијање резултата.

У саопштењу је наглашено да је Аеродром Сарајево за партнера на овом пројекту одабрао поликлинику која већ има искуство са тестирањем на вирус корона на аеродромима.

Радно вријеме пунктова за тестирање биће у складу са радом Међународног аеродрома Сарајево, од раних јутарњих, до касних вечерњих часова.

Ова услуга је уведена у складу за захтјевима и очекивањима путника, чиме је сарајевски аеродром постао један од првих аеродрома у региону који је за своје путнике, али и остале грађане увео ову погодност, а што све значајно олакшава путовања грађанима у вријеме пандемије вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    7h 17m
    0
  • Слани мафини
    16h 38m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    18h 33m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    16h 27m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    10h 56m
    3