На снази жуто упозорење због високе температуре ваздуха

28.07.2020. 10:18
0
ИЗВОР: Srna

За цијело подручје БиХ данас је на снази жуто упозорење због изузетно високе температуре ваздуха која ће износити до 35 степени Целзијусових, док је за сутра за подручје Мостара издато наранџасто упозорење због највише дневне температуре од 36 до 39 степени Целзијусових.

Према метеоаларму, за подручје Бањалуке, Фоче, Приједора, Требиња и Вишеграда издато је жуто упозорење због максималне температура ваздуха од 32 до 35 степени Целзијусових, а за подручје Сарајева, Бихаћа, Тузле и Ливна због максималне температуре око 32 степена Целзијусова, те за подручје Мостара због максималне температуре ваздука око 35 степени Целзијусових.

Жуто упозорење сутра је на снази за подручје Бихаћа, Сарајева и Тузле због максималне температуре од 32 до 35 степени Целзијусових, а за подручје Ливна због од 32 до 34 степена Целзијусова.

За подручје Мостара за сутра је на снази наранџасто упозорење због екстремно високе температуре која ће бити између 36 до 39 степени Целзијусових.

Жуто упозорење значи да вријеме може бити потенцијално опасно и да временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез.

Наранџасто упозорење значи да вријеме може бити опасно, те да су прогнозиране опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Коментари 0
Повезане вијести
Апел послодавцима да због врућина прилагоде рад на отвореном Апел послодавцима да због врућина прилагоде рад на отвореном
Какво нас вријеме очекује сутра Какво нас вријеме очекује сутра
И наредних дана сунчано и топло И наредних дана сунчано и топло
Најчитаније
  • Прије 32 године формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
    4h 5m
    0
  • Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
    22h 28m
    1
  • Павле Вуисић - вјечити боем који је мрзио глуму
    3h 42m
    0
  • Душка Алексић: "Поломљен ми је нос, супруг има тешке повреде главе и стомака"
    23h 55m
    0
  • Породица Топић има још једно чудо: Софија оборила рекорд сестре Ангелине
    21h 25m
    0