На снимку уз Беча врло вјероватно дјевојчица Данка

03.04.2024. 15:52
0
ИЗВОР: srna.rs

Аустријска полиција саопштила је да је врло вјероватно да је на снимку који је направио српски држављанин на трамвајској станици у Бечу, на којем се виде двије жене са дјевојчицом која личи на несталу Данку Илић, нестала српска дјевојчица.

Полиција наводи да су чланови породице двогодишње девојчице изјавили да је на снимку највјероватније она, пренио је РТС.

Аустријска полиција је на свом сајту објавила саопштење поводом нестанка двогодишње Данке Илић и снимка који је у Бечу направио српски држављанин 30. марта.

Полиција тражи да се по налогу јавног тужиоца објави снимак, како би се сви они који познају жене са снимка и мјесто на којем се налазе, односно гдје се налази дијете, хитно јавили полицији.

- Информације се могу дати и бечкој криминалистичкој полицији на 01-31310-33800 или у било којој полицијској станици - пише у саопштењу.

Српски држављанин који живи у Бечу пријавио је српским властима да је у суботу, 30. марта, у Првом бечком округу око 20.00 часова наишао на мало дијете у пратњи двије одрасле жене на трамвајској станици Шотенринг.

Пошто је уочио сличност између дјевојчице и скоро двогодишњег дјетета несталог у Србији, направио је снимак ове три особе.

- Он је снимак ставио на располагање властима ради даље истраге. Српске власти су потом контактирале полицију у Аустрији, при чему је истрагу о сумњи на отмицу дјеце преузела бечка криминалистичка полиција. Након што су рођаци нестале девојчице погледали слике, претпоставили су да је врло вјероватно да је ријеч о дјевојчици из Србије - пише у саопштењу.

У Србији се наставља истрага у вези са двогодишњом Данком Илић, која је нестала у Бањском Пољу код Бора 26. марта.

Специјалистички тимови МУП-а претражили су околину куће, тунел, подземне канале и шахте, шуме али нису пронашли никакве трагове који би указали на то да се дјевојчица ту налазила.

Истовремено, истрага се проширила и на Аустрију, а Интерпол је расписао жуту потјерницу.

Дјевојчица Данка Илић има смеђу косу, браон очи и висока је 85 центиметара. Дјевојчица се може препознати по висећој брадавици на лијевом уху и младежу неправилног облика и благо тамне боје на лијевој подлактици.

Уколико неко има било какве информације, може да позове српску полицију на број телефона 192.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Наложено вјештачење предмета из аутомобила којим је ударена Данка Наложено вјештачење предмета из аутомобила којим је ударена Данка
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    4h 39m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    3h 34m
    2
  • Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
    20h 56m
    27
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    7h 56m
    0
  • Подијељено 195 пакета за социјално угрожене становнике Источне Илиџе
    22h 42m
    1