На територији града Источно Сарајево активно 14 пожара

07.04.2020. 18:46
0
ИЗВОР: Катера

Очигледно да појединцима не вриједи говорити да не пале ниско растиње, уколико нису у стању да контролишу локацију на којој пале, те на тај начин не стварају проблем и себи и другима.

Управо због људског немара данас је на подручју града Источног Сарајево забиљежено укупно 14 локација на којима бјесне пожари, а на поједине локације ватрогасци не могу никако прићи, те санирати или спријечити већу штету.

Од тих 14 пожаришта само девет је на подручју општине Пале, а према нашим сазнањима сво расположиво људство и механизација ТВЈ Источно Сарајево су на терену широм града.

Из ТВЈ Источно Сарајево кажу да физички и технички нису у могућности изаћи на све локације, гдје је тренутно активно више пожара и гдје ватра пријети да направи већу материјалну штету.

Додају да су више пута апеловали на суграђане да покажу одговорност, да се не би десило управо ово што се сада дешава.

Надамо се да ће припадници ватрогасних јединица у саставу ТВЈ Источно Сарајево успјети да санирају штету и зауставе ширење ватре на свих 14 локација, а грађане молимо да се суздрже од паљења ватре и спаљивања корова, посебно на теже приступачним локацијама и на мјестима која се налазе у близини насеља.

Коментари 0
Повезане вијести
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 52m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 34m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 7m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 41m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 26m
    3