На територији ПУ Источно Сарајево биће девет фиксних радара

08.09.2021. 11:06
0
ИЗВОР: Катера

На територији коју оперативно покрива Полицијска управа Источно Сарајево ускоро би требало бити постављено девет фиксних или стационираних камера-радара за мјерење брзине кретања возила, пише портал "Српска кафе".

Према информација са овог портала, у Републику Српску ускоро стиже укупно стотину фиксних радара, а брзина ће се контролисати и са нових десет аутомобила, такозваних "пресретача".

Како се наводи, камере имају могућност да снимају прекршаје који се тичу непрописне брзине и проласка кроз црвено свјетло на семафору, а осим регистарских ознака, имаће и могућност препознавања лица возача у аутомобилу.

У процесу инсталирања је стотину фиксних уређаја, који ће, осим територије коју покрива ПУ Источно Сарајево (шест градских општина + Рогатица и Хан Пијесак), бити постављени и на територијама полицијских управа Бањалука (25 радара), Бијељина (12 радара), Приједор (10 радара), Добој (12 радара), Зворник (осам радара), Требиње (седам радара), Фоча (шест радара), Градишка (шест радара) и Мркоњић Град (пет радара).

Коментари 0
Повезане вијести
Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Опљачкан стан у Источној Илиџи Опљачкан стан у Источној Илиџи
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    5h 25m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 21m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    23h 6m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    20h 5m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    21h 17m
    0