На Васкрс радницима хотела Бат Бистрица откази

18.04.2020. 15:04
0
ИЗВОР: sportdc.net

Када је, прије двије године, фирма Батагон стигла на Јахорину и купила хотел Бистрицу, најавила је велике инвестиције у сам хотел.

Још прошле године требало се кренути у изградњу импозантног Бат Хотела , а инвестиција се мјерила десетинама милиона марака. Барем се тако најављивало, али даље од приче се није помакло.

Хотел је и ове сезоне радио, без неког видљивог реновирања, а прије два – три дана је радницима (има их  око 70) најављен отказ. Из  Београда је у хотел стигао имејл са наредбом да се радницима пишу откази.

Добили су и запослени у Бистрици и смс поруку, од својих непосредних руководилаца, а која је била више него јасна. Ми је преносимо без било каквих измјена:

''Ево сад смо добили налог из БГ да куцамо свима  - да куцамо свима рјешења о престанку радног односа са данашњим даном. Ми вам морамо уручити рјешења. Хоћете ли да дођете да преузмете, да Вам ја понесем па да дођете код мене по рјешње, или да пошаљемо поштом. Ако буде неких измена, ја вам јавим. Поздрав.''

То је писало у пороци која је радницима дошла  у понедјељак, 13. априла...

Одмах су нас радници Бистрице контактирали и рекли шта се дешава, али нисмо могли то све провјерити, јер је директор хотела Петар Шкавић у Новом Саду. Био је у самоизолацији и послао нам је поруку да ће чим изађе из карантина ићи у фирму да види шта се дешава.

Ни у општини Пале нам нису могли потврдити да се радницима спремају откази. Рекли су нам да су чули , да се прича, али да се није кренуло у реализацију.

А данас, на велику суботу, поштари су закуцали на врата појединих радника Бистрице и донијели им рјешења...

За њих на Бистрици више нема хљеба и добили су отказ. Рјешење о отказу потписао  је Перо Шкавић!!! Да ли нас је својом првом изјавом Перо Шкавић преварио. Очито јесте!!! 

Колико је рјешења данас подијељено тачно не знамо. Прича се о четири – пет,  а на Палама гдје живи већина радника Бистрице кажу да су остала стигла на Пошту и поштари ће наредних дана имати пуне руке посла....

СликаСлика

Ми имамо у посједу више рјешења, али због заштите радника нећемо објавити детаље да се не би знало од кога и како смо га добили...

Тако смо за само двије године, од великих инвестиција у хотел, дошли до затварања Бистрице и отказа на највећи хришћански празник Васкрс.

Баш хришћански...

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    8h 48m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    22h 30m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    21h 58m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    6h 50m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    20h 49m
    0