На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона

16.05.2024. 09:36
0
ИЗВОР: srna.rs

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске упозорава грађане да је у оквиру апликације "Вибер" актуелна фишинг кампања која има за циљ искориштавање броја телефона грађана да би се ова апликација инсталирала на другим, додатним, уређајима.

Грађанима се путем "Вибера" шаље порука са бројева телефона који почињу са позивним бројевима +67, +63 или слично, у којима се наводи како наводно "Вибер" тражи додатну верификацију, те се од корисника тражи да пошаљу код који добију путем СМС поруке, саопштено је из МУП-а.

МУП савјетује грађанима да, уколико приме поруку сличног садржаја, не одговарају на њу.

У саопштењу се указује грађанима да могу провјерити да ли је њихов "Вибер" налог компромитован, тако што ће отворити апликацију на свом телефону, а затим избрати опције "још", потом "подешавање", те "налог".

Потом треба да изаберу опцију десктоп и таблет, чиме ће приступити листи уређаја на којима је активан "Вибер" налог регистрован са њиховим бројем телефона.

- Грађани са понуђене листе треба да изаберу уређај са којег не желе да деактивирају `Вибер` налог - наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Прошле године из саобраћаја искључено 18.797 пијаних возача Прошле године из саобраћаја искључено 18.797 пијаних возача
Висок данак злоупотребе технологије: Расте ли зомби генерација? Висок данак злоупотребе технологије: Расте ли зомби генерација?
Припадници МУП-а Српске обезбиједили баки Невенки кров над главом Припадници МУП-а Српске обезбиједили баки Невенки кров над главом
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 4m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 46m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 14m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 35m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 44m
    0