Нацрт закона о правима бораца повучен из скупштинске процедуре

26.04.2022. 19:38
0
ИЗВОР: srna.rs

На захтјев Владе Републике Српске из скупштинске процедуре повучен је Нацрт закона о правима бораца, војних инвалида и продица погинулих бораца, саопштио је потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић.

Шулић је рекао за повлачење потребне консултације са радном групом.

Сједница Народне скупштине је настављена је разматрањем Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о предшколском васпитању и образовању.

- Нацртом закона о измјенама и допунама Закона о предшколском васпитању и образовању дефинисано је да ће предшколске установе примјењивати иновирани Програм предшколског васпитања и образовања с обзиром на процес реформе образовања у овој области - рекла је министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.

Образлажући овај акт у Скупштини, Тривићева је рекла да је текст овог закона усаглашен и са другим актима у Српској, а отклоњене су и нејасноће уочене у примјени Закона о предшколском васпитању и образовању.

Она је прецизирала да је у Српској 43 јавне установе предшколског васпитања, те 75 приватних.

Тривићева је додала да је и даље циљ повећање обухвата предшколским образовањем, као и повећање његовог квалитета.

У образложењу овог акта је речено да рад у предшколској установи не може обављати лице које је правоснажном пресудом осуђивано за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

У законском тексту се напомиње да су његовим измјенама прецизније дефинисани чланови који се односе на рад Савјета за развој предшколског, основног и средњег васпитања и образовања.

Посланици ће разматрати и Нацрт закона о ванпарничном поступку, Нацрт закона о измјени и допунама Закона о тржишту хартија од вриједности.

 

Коментари 0
Повезане вијести
"Руј" се прославља 119 година "Руј" се прославља 119 година
Психијатрије у проблему: Пацијенти не могу кући јер их породице не желе! Психијатрије у проблему: Пацијенти не могу кући јер их породице не желе!
Почела исплата пензија у Српској Почела исплата пензија у Српској
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 28m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 51m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 24m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 21m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 12m
    0