Најактивнијим читаоцима награда на крају године

08.09.2020. 14:23
0
ИЗВОР: СРНА

Директор Народне библиотеке Пале Бојан Чворо најавио је данас да ће та установа на крају године додијелити пригодне награде најактивнијим старијим и млађим заљубљеницима у писану ријеч.

- Увидом у картоне наших читалаца до краја децембра видјећемо ко су те особе, а затим их позвати у просторије Библиотеке и уручити награде - рекао је Чворо.

Он је истакао да од ове године Библиотека уводи ту нову праксу како би навели људе да препознају књигу као изузетно штиво у описмењавању.

Чворо је навео да Народна библиотека жели да његује културу читања, да популаризује књигу и значај писане ријечи, што је посебно важно када је ријеч о младима.

Према његовим ријечима, број читалаца у протеклих неколико мјесеци се знатно повећао, посебно дјеце која се све више учлањују, с обзиром на то да је Библиотека обновила фундус када је ријеч о лектири.

- Од наредне седмице требали би посјетити основне школе, као и Средњошколски центар на подручју Пала како би ученицима, директорима и наставницима представили са чиме све Народна библиотека располаже од научних, стручних књига које ће им сигурно помоћи у току школовања - каже Чворо.

Коментари 0
Повезане вијести
Позив за достављање иницијатива за додјелу награда и признања поводом Ђурђевдана Позив за достављање иницијатива за додјелу награда и признања поводом Ђурђевдана
Црвени крст Републике Српске расписао наградни конкурс за ђачке литерарне и ликовне радове Црвени крст Републике Српске расписао наградни конкурс за ђачке литерарне и ликовне радове
Бесплатна чланарина за највјерније читаоце Бесплатна чланарина за највјерније читаоце
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    20h 37m
    14
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    3h 32m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    7h 37m
    0
  • Преминула Вера Гргић
    2h 48m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    7h 41m
    2