Најављен састанак патријарха Порфирија са лидерима странака из Српске

15.08.2021. 20:16
0
ИЗВОР: РТВБН

Владика зворничко-тузлански Фотије данас је упутио позив предсједницима парламентарних странака да узму своје учешће поводом предстојеће посјете патријарха српског Порфирија, који ће 18. и 19. августа посјетити Добој, сазнаје БН.

Патријарх српски Порфирије у четвртак, 19. августа, на Пробрежење служиће Свету архијерејску литургију у храму у Добоју, након чега ће бити организована литија улицама града.

- Задовољство нам је да узмете своје учешће у овом несвакидашњем догађају за Републику Српску, Зворничко-тузланску епархију и град Добој - наводи се у позиву епископа Фотија упућеном предсједницима парламентарних странака из Републике Српске.

Свечани дочек патријарха Порфирија, према том позиву, је у сриједу, 18. августа, у 18 часова у храму Светих апостола Петра и Павла у Добоју, док је у 19.30 часова предвиђен сусрет са представницима парламентарних странака из Републике Српске у епископском двору.

Владика Фотије позив је упутио Милораду Додику (СНСД), Мирку Шаровићу (СДС), Браниславу Бореновићу (ПДП), Ненаду Нешићу (ДНС), Петру Ђокићу (СП), Драгану Чавићу (НДП), Ненаду Стевандићу (УС), Недjељку Чубриловићу (ДЕМОС), Горану Селаку (СПС) и Дарку Бањцу (НПС).

Иначе, претходних дана лидере парламентарних странака, и власти и опозиције, контактирао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, да заједно буду на свечаном дочеку патријарха Порфирија, како би још једном исказали своје јединство.

Како БН сазнаје, неки од лидера су то одбили уз образложење да је то лична ствар и света дужност сваког појединца према Српској православној цркви и патријарху и да није за то потребан његов позив.

Један од оних који je за БН телевизију потврдио да је одбио Милорада Додика је и предсједник ДНС-а Ненад Нешић, који је казао да поштује СПЦ и његову светост патријарха Порфирија и да му не треба "водич" за одлазак у Цркву.

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом
Патријарху Порфирију забрањен улазак на Косово Патријарху Порфирију забрањен улазак на Косово
Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 32m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 5m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 39m
    2
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    37m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    20h 45m
    0